KRASNODAR

Tragedija u cirkusu: Lav ugrizao četverogodišnju djevojčicu za lice

Stanje joj je stabilno

Screenshot

Index.hr

29.10.2018

Posjetioci cirkusa u ruskom selu Uspenskoje u Krasnodaru svjedočili su stravičnom trenutku u kojem je lav u cirkusu iznenada povukao četverogodišnju djevojčicu u ring nanoseći joj teške povrede.  

Djevojčica je snimljena kako ustaje sa svog mjesta u prednjem redu da bi otišla iza sigurnosne mreže. Lav je, iako je bio na uzici, potrčao prema djetetu koje je mahalo zastavicom. Trener koji je držao lava nije mogao spriječiti da cirkuska zvijer mahnito pobjegne i ugrize dijete od uha do brade.  

Svjedoci kažu kako je majka dopustila djevojčici da se približi sigurnosnoj mreži. Trener je bespomoćno pokušavao zadržati lavicu koja je na mahanje zastavicom reagirala povlačenjem djeteta u ring i nanošenjem povreda.  

Valentina Pavlova dio je medicinskog tima koji liječi djevojčicu. Trenutno se oporavlja na intenzivnoj njezi u bolnici.  

- Sada je u stabilnom stanju i nema opasnosti za njen život - kazao je Edgar Zapašnji (Edgard Zapashny), direktor moskovskog cirkusa, dodajući kako su za povrede djevojčice krivi i lokalni cirkus i majka djeteta.  

- Čvrsto vjerujem kako je krivica na vlasniku i voditelju putujućeg cirkusa, treneru lavice i punoljetne osobe koja je pustila dijete iz prvog reda - kazao je on.   

 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.