BAHATO

Evo kakve perverzije bezobrazno bogati kupuju jedni drugima za praznike

Luksuzna robna kuća "Neiman Marcus" poznata je po tome da svake godine objavljuje božićni katalog s prijedlogom najluksuznijih i najekstravagantnijih poklona za one jako, jako dubokog džepa

''Neiman Marcus''

Avaz.ba

30.10.2018

Luksuzna robna kuća "Neiman Marcus" poznata je po tome da svake godine objavljuje božićni katalog s prijedlogom najluksuznijih i najekstravagantnijih poklona za one jako, jako dubokog džepa.

Budući da je namijenjen klijenteli koja stotine hiljada dolara troši bez treptaja okom, a pogotovo s obzirom na to da katalog izlazi od 1939., na dosadašnjim listama poklona našle su se zaista zanimljive stvari - od podmornice do prave pravcate mumije. Jer šta pokloniti nekom ko već ima sve? Izbor zaista nije lagan.

Evo što je u ponudi ove godine.  

1. Jahta na solarni pogon

Luksuzna jahta duga 22,5 metara najveća je jahta na solarni pogon na svijetu. Cijena - prava sitnica: sedam miliona i sto hiljada dolara.

Ima tri nivoa i četiri glavne kabine u kojima može udobno spavati čak 12 ljudi. Opremljena je funkcionalnom kuhinjom, luksuznim muzičkim sistemom, satelitskom televizijom, internetom i prostranim ormarom.

2. Tajni agent

Za skromnijih 315 hiljada dolara svojim bližnjima možete pokloniti iskustvo bivanja tajnim agentom.

Četvorica sretnika privatnim će avionom biti prebačena u Las Vegas, gdje će početi njihova špijunska avantura u trajanju od tri dana i dvije noći. Odmah po slijetanju, dočekat će ih misteriozni muškarac koji će im predati kovertu s njihovom misijom, a u njenom će im izvršavanju pomoći profesionalni vozači, padobranci, pa čak i marinci.

U nju će biti uključeno skakanje iz aviona, luda vožnja u nabrijanim automobilima, večera i smještaj u luksuznom ''Waldorf Astoria'' Las Vegas.

3. Jednomjesečno putovanje Azijom

Želite li sa svojim najdražima i najbližima istraživati azijske bisere, to će vas koštati 630 hiljada dolara. 

Sretni dobitnik ovog poklona će moći sa svoja tri gosta mjesec provesti istražujući Indiju, Nepal, Butan i Maldive. Odsjedat će u najluksuznijim hotelima i putovati privatnim avionom.

Ovisno o osobnim preferencijama, moći će provoditi vrijeme s majstorima joge, stručnjacima za neuropatiju, hinduskim svećenicima i redovnicima.

U cijenu su uključeni i vožnja helikopterom na Himalaje te krstarenje jahtom po otocima.

4. Kuća poroka

Svako ima svoj porok, a u ovoj luksuznoj kući moći ćete se bezbrižno prepustiti svom poroku, bilo da se radi o pušenju finih cigareta, ispijanju skupocjenog alkohola ili nečem pomalo mračnijem.

Luksuzni dizajn kuće s elegantnim namještajem i svjetlima koja se mogu prilagoditi svakom raspoloženju koštat će vas 250 hiljada dolara.  

5. Životinjska skulptura po izboru

Možda biste u bronci voljeli ovjekovječiti lik svog ljubimca ili možda svoje omiljene divlje životinje? Nema problema, danski kipar Bjorn Okholm Skaarup je ovdje da ispuni sve vaše želje i prohtjeve.

To će vas koštati 200 hiljada dolara, što i nije loša cijena uzevši u obzir da se radi o svjetski poznatom umjetniku čija se djela izlažu u najboljim svjetskim muzejima.

U poklon je uključen let do Firence u Italiji da biste proveli vrijeme s umjetnikom i dogovorili detalje izrade svoje omiljene životinje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.