BIZARNO

Ovako su pedesetih savjetovali žene kako da upecaju muža: Plačite tiho u ćošku

Ilustracija

Index.hr

2.11.2018

Članak objavljen 1958. u časopisu ''McCall's'', u kojem je navedeno čak 129 bizarnih savjeta za žene koje su u potrazi za mužem, brzo se proširio društvenim mrežama.

Brojni savjeti danas bi izazvali zgražanje među feministkinjama jer su mnogi otvoreno seksistički i politički nekorektni.

Tako oni, naprimjer, ženama savjetuju da budu fleksibilne ako njihov muškarac u posljednji tren promijeni odluku.

Ako odustane od izlaska na ples jer bi se radije vozio čamcem po jezeru, pristanite čak i ako ste obukli najljepšu haljinu - pišu oni.  

Savjete je prikupila grupa od 16 osoba, među kojima su se našli kompozitor, bračni savjetnik, stjuardesa, bankar, policajac, domaćica, psiholog i neženja, a podijeljeni su u nekoliko sekcija.


1. Kako da vas primijeti

U ovom dijelu savjetuju ženama kako da se istaknu u očima potencijalnog ženika.

- ''Spotaknute se kad ulazite u sobu u kojoj se on nalazi", "Nosite flaster ne bi li vas upitao šta se dogodilo", "Tiho plačite u ćošku, možda će vas doći pitati što vas muči", ''Kupite kabriolet, muškarci se vole voziti u njima", neki su od savjeta.

2. Kako mu biti privlačna

Ovdje se ženama savjetuje kako prilagoditi svoj izgled da bi bile privlačnije muškarcima.

- "Nosite visoke pete sve vrijeme, osim ako je on niži od vas", "Idite na dijetu ako je to potrebno", "Nikad nemojte kukati pred njim", savjetuju oni.

3. Kako ga zadržati

- "Na prvom spoju mu recite da niste razmišljali o udaji", "Ne govorite pred njim koliko djece biste htjeli imati", "Saznajte ko su njegove bivše djevojke i nemojte ponavljati njihove pogreške", "Ne spominjite svoje bivše dečke", "Nikad nemojte dopustiti da pomisli da vam je karijera važnija od njega"...

4. Gdje ga pronaći

Ako nikako ne možete naći svog potencijalnog budućeg muža, evo nekoliko zbilja bizarnih ideja: "Neka vam se auto pokvari na strateški izabranom mjestu", "Provjerite gdje statistički živi najviše solo muškaraca"...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.