URNEBESNO

Najsmješniji albumi: Savetine dlakave noge zgrozile su svijet

Iako neki od ovih omota ploča vjerno prikazuju modu tog doba, drugi su toliko apsurdni i bizarni da zaslužuju da ih se pamti zauvijek

Facebook

24sata.hr

5.11.2018

Ono što je zajedničko svih ovim omotima su smiješan dizajn, bizarni položaj tijela, neobrijani dijelovi tijela... I ne, ovdje se ne radi o parodijama.

Iako su neki od ovih muzičara uistinu velike zvijezde, to nije lako zaključiti na temelju omota njihovih albuma iz 70-tih i 80-tih godina. Donosimo vam neke od najsmješnijih.

Svetlana Miljuš: Bračna veza teža od poreza

Iako neki od ovih omota ploča vjerno prikazuju modu tog doba, drugi su toliko apsurdni i bizarni da zaslužuju da ih se pamti zauvijek. Naslovnice iz bivše Jugoslavije toliko su legendarne da su postale viralne.

Facebook

Šaban Bajramović: Sudbina si, Murni

Neki omoti toliko su apsurdni da se na prvu čini da se radi o parodiji, no ta umjetnička djela nastala su u potpunoj ozbiljnosti. 

Facebook

Džim Post (Jim): I Love My Life

Džim pjeva o tome kako voli svoj život, ali to se po njegovom izrazu lica ne bi moglo zaključiti. Zbog "hladnog" pogleda, brkova i "seksi" tuširanja završio je i on na listi najsmješnijih.


Facebook

Saveta Jovanović: Lažno je, lažno, sve što je tvoje

Neke od ovih naslovnica postale su internetski hitovi te se stalno "dijele" i uvijek iznova oduševljavaju. O Savetinom albumu se godinama pričalo. Srpski mediji su pisali kako su "Savetine dlakave noge zgrozile svijet".

Facebook

Mitar Mirić: Nisam ja osvetnik

Osim fotografijama, neki od izvođača iz bivše Jugoslavije razvesele nas i samim nazivom albuma i pjesama.

Facebook

Ljuba Aličić: Nema više harema

Neke naslovnice zaslužuju i vlastitu kategoriju -"Neobjašnjivo". Photoshop je očito tada bio nepoznanica pa su se morali snalaziti na drugačije načine. Rezultat je urnebesan...

Facebook

Mili Džekson (Millie Jackson): Back to the s..t

Album Mili Džekson su prozvali jednim od najgorih omota albuma ikada, a njoj nadjenuli nadimak "kraljica neukusa".


Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.