ŽIVOT

Bet se udala za 28 godina starijeg muškarca: Njega su mještani prozvali pedofilom i napravili mu pakao od života

Oni su se vjenčali na maloj svečanosti u sjevernom Velsu

YouTube

Avaz.ba

6.11.2018

Nakon što se zaljubio u 28 godina mlađu djevojku, kćerku svog prijatelja, i oženio se njome, vozač autobusa Endi (Andy) rekao je da su ga u rodnom gradu etiketirali kao pedofila, zbog čega su bili primorani da se isele iz svog doma u sjevernom Velsu.   

Endi (47) i Bet Telford (Beth 19) vjenčali su se prije tri godine, kada je Bet imala samo 16 godina, piše ''Miror''.

Upoznali su se preko Betine mame, a vezu su započeli kada je ona napunila 16 godina. Međutim, kada su mještani saznali za vezu, njihovi životi su se okrenuli naopačke. Bet se nakon toga udaljila od majke koja nije odobravala njihovu vezu i ljubav. 

Endi se prisjetio nasilja koje je trpio nakon što je vijest o njihovoj vezi izašla na površinu i vremena kada mu je na kombiju bilo ispisano "pedofil".

- To su bili zaista mračni dani. Osjećao sam se kao da sam neka vrsta životinje jer izlazim s mlađom djevojkom - rekao je. 

Oni su se vjenčali na maloj svečanosti u sjevernom Velsu, a sada žive sa svojom dvojicom sinova oko 270 kilometara dalje u Lancaširu.

Bet je rekla kako joj razlika od čak 28 godina nikada nije smetala. 

- Uvijek sam željela da zasnujem porodicu, tako da sam samo mislila da bi Endi bio savršen muškarac za to - rekla je Bet i nadodala da supruga ne posmatra kao oca ili starca.

Oni su se sada vratili u rodni kraj u Velsu na porodični odmor, ali ovdje žele da se vrate zastalno. 

- Živio sam u Velsu 40 godina, moja je majka bila tu, moja baka je bila tu. Vrlo je teško i ne bude ništa lakše kada nisi tamo gdje si odrastao i gdje su sva tvoja sjećanja i porodica. To me ubija sve vrijeme. Ne želim da se prema meni drugačije postupa… Mi smo Bet i Endi i to je to, zar ne - rekao je Endi, koji tvrdi da je njihov brak jednako dobar kao što je bio prije tri godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.