ŠOKANTNO

Naredio mu ''gospodar''? Silikon ubrizgao u testise pa preminuo

24sata.hr

8.11.2018

Australac Džek Čepman (Jack Chapman) umro je u SAD, tačnije u Sijetlu, nakon što je sebi u testise ubrizgao silikone. Prema obdukciji, to je bio jedan od četiri razloga njegove smrti. Druga tri su bila povezana s plućima. 

Čepman je bio gej, a već se ranije fotografirao s uvećanim genitalijama koje je uvećavao ubrizgavanjem slane otopine, prenosi 24 sata.hr.

Što se tiče silikona, oni pak izazivaju abnormalno oticanje i mogu dovesti do nakupljanja tekućine i krvarenja u plućima. Nekoliko ljudi je umrlo nakon što su silikone ubrizgavali u svoje stražnjice. Ubrizgavanje silikona u muške genitalije nije tako uobičajeno, ali ne znači da je manje opasno. Čepman je bio u homoerotskoj vezi u San Francisku.


Njegov ''gospodar'' bio je popularni društveni bloger imena Dilon Hafertepen (Dylan). Njegova majka Linda kaže da je našla ugovor kojim je bila definirana veza Džeka i Dilona.

Dilon je opisan kao gospodar, a Džek je bio jedan od njegovih sluga. U ugovoru je navedeno da su tijela i umovi sluga bili u vlasništvu gospodara. Džek je, prema ugovoru, morao uzeti prezime gospodara, nositi lanac oko vrata i prekinuti kontakt sa svima koji su bili van tog kruga.

Linda tvrdi da je Dilan kriv za smrt njenog sina. Kaže da je veza bila toksična i da je u njoj bilo zlostavljanja.

- To je bilo kao kult, a Džek se u tom kultu izgubio - kaže majka. 

Linda kaže da je njen sin tri sedmice prije smrti u oporuci sve ostavio Dilonu, a kremiran je dva dana nakon smrti.

Dilon tvrdi kako nije istina da je natjerao Džeka da sebi ubrizga silikone, a Linda je odlučila da će cijeli slučaj prijaviti policiji, piše ''The Sun''. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.