STRAVIČNO U većini probudila traume vezane za odlaske kod zubara

Horor u oglasima: Prodaje se jeziva stomatološka ordinacija iz 1939. godine

Oronule pločice, nedostatak dnevnog svjetla i dvije vreće s nepoznatim sadržajem doprinose sablasnom izgledu

Telegraf.rs
11.11.2018 11:26

Kompletna ordinacija s ispravnom mašinom iz prve polovine 20. stoljeća

Foto: Screenshot - Kupujem - prodajem

Plašili se zubara ili ne, nema čovjeka kojeg ne prođe jeza od same pomisli na sjedanje u zubarsku stolicu koja je dio stomatološke ordinacije iz 1939. godine. 

Kompletna ordinacija s ispravnom mašinom iz prve polovine 20. stoljeća nalazi se u većini srbijanskih oglasa. Sretan kupac, uz mašinu, dobiva i hidrauličnu stolicu, dva ormara, dvije lampe, mali sterilizator, kao i veliki broj stomatoloških alata iz tog doba.

  • Ova ordinacija u većini nas je probudila traume vezane za odlaske kod zubara
    Ova ordinacija u većini nas je probudila traume vezane za odlaske kod zubara Foto: Screenshot - Kupujem - prodajem

Da li zbog same mašine i stolice, ili zbog ambijenta u kome je uslikana, ova ordinacija u većini nas je probudila traume vezane za odlaske kod zubara.

Oronule pločice, nedostatak dnevnog svjetla i dvije vreće s nepoznatim sadržajem doprinose sablasnom izgledu ove ordinacije.

Čak i ormar s kojeg je počela opadati bijela farba čini da ova slika djeluje još strašnije. Prodavac tvrdi da je mašina ispravna, ali teško je zamisliti da bi bilo ko bio spreman da sjedne ispred nje i otvori usta, ali je vrlo lako zamisliti je u nekom filmu strave i užasa ili kao dio neke stomatološke muzejske postavke.

NA VRH