SAD

Mišel i Barak Obama kćeri dobili umjetnom oplodnjom

Prije rođenja djece Mišel imala spontani pobačaj

Mišel, Barak, Saša i Malija Obama: Put do stvaranja porodice bio težak

Avaz.ba

12.11.2018

Bivša američka prva dama Mišel Obama (Michelle) otkrila je da je prije 20 godina imala spontani pobačaj te da su ona i bivši američki predsjednik Baraka Obama (Barack) začeli svoje dvije kćeri umjetnom oplodnjom.  

 Početak braka

Mišel (54) opisala je kako se par borio s neplodnošću u svojoj memoarskoj knjizi "Becoming", koja uskoro izlazi. Dio knjige posvećen je početku veze i braka s Barakom te njen put do majčinstva.

- Pokazalo se da, iako je riječ o dvoje ljudi koji žele postati roditelji, gaje duboku ljubav i imaju iznimnu radnu etiku, oni ne mogu začeti dijete - napisala je Mišel.

Kada je Mišel konačno ostala trudna, nekoliko sedmica poslije imala je spontani pobačaj.

- Osjećala sam se izgubljeno i usamljeno i imala sam osjećaj kao da sam podbacila, jer nisam znala koliko su pobačaji česti, o njima ne razgovaramo - kazala je bivša prva dama u intervjuu za TV mrežu ABC.

Kada je ušla u kasne tridesete godine, ona i njen suprug odlučili su se za umjetnu oplodnju.

U nastavku knjige otkrila je da su joj tretmani protiv neplodnosti omogućili da začne svoje prvo dijete, Maliju, a potom i drugu kći Sašu (Sasha).

 Biološki sat

- Biološki sat je stvaran. Mislim da je najgora stvar koju mi žene radimo jedna drugoj to da ne dijelimo istinu o našim tijelima i kako ona funkcioniraju i kako ne funkcioniraju - kazala je Mišel.

Objava u utorak

Memoari Mišel Obame trebali bi biti objavljeni u utorak. Cijeli razgovor s novinarkom Robin Roberts bit će na ABC-u emitiran večeras.


Naslovnica knjige

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.