BIZARNO

Žena tvrdi da se njena lutka kreće sama i da je prebila njenog momka

Ilustracija

Avaz.ba

13.11.2018

Žena tvrdi da je njena ukleta lutka bila ljubomorna i da je prebila njenog dečka tako agresivno da ju je ostavio.

Identificirana samo po svom prvom imenu Berliz iz Perua, navodi da je lutka Dejzi (Daisy) čak okrznula svoje lice u bijesu.

Berliz tvrdi da lutka može da se kreće sama od sebe i pravi nestašluke, djelujući kao da još ljudi hoda po kući. Ona dodaje da Dejzi ima moći kao poltergajst (duhovi koji pomjeraju stvari), što joj omogućava da obara stvari.

Berliz je izjavila za lokalne medije da joj je majka poklonila jezivu lutku za Božić, ali onda je, jednog dana, igračka odjednom izgubila većinu svoje kose kada je odlučila da je stavi u plastičnu torbu, piše Blic.rs. 

Ona je dodala da je planirala da je smjesti okrenutu ka zidu, ali pošto se probudila, otkrila je da je lutka okrenula glavu i gledala direktno u nju. Potom su počele da se redaju bizarnosti.

Jednog dana se ukazala jasna svjetlost i Biblija je pala s televizora. Počela sam da plačem i svjetlost se ugasila. Tada sam primijetila sjenke svuda oko mene - navela je ona. 

- Imala sam samo 18 godina i tata me zagrlio. Kada su ponovo uperili svjetlost na moje lice, otkrili su da sam prekrivena ožiljcima - saopćila je ona.

Tvrdi da je lutka primorala njenog dečka da je ostavi, jer ga je "tukla" dok je spavao.

Berliz je objasnila da se ista stvar dogodila njenoj rodici, koja je otišla da prilegne u njenu sobu, ali je, također, pobjegla od napada lutke.

Mlada Peruanka, koja je u međuvremenu postala majka, odlučila je da izbaci lutku iz kuće, kako se ništa loše ne bi dogodilo bebi. Isto tako je riješila da nabavi crnu mačku da bi "neutralizirala" negativnu energiju koja je ostala poslije lutke, ali je suviše uplašena da je baci. 

Prema navodima rastresene žene, vidovnjak joj je rekao da su mačke izuzetno osjetljive na energiju, kao što Berlizina ljubimica radije leži ispod stolice, gdje je lutka čuvana, nego na njoj.

Ova lutka podsjeća na Čakija (Chucky), junaka Čarlsa Lija (Charles Lee), koji je glavni negativac serije filmova "Dječija igra".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.