POKLON

Ramzan Kadirov, čečenski lider, poklonio petogodišnjaku potpuno nov Mercedes nakon što je uradio 4.150 sklekova

Njegov Instagram profil ispunjen je slikama i videozapisima

Dječak oduševio svijet. Instagram

Telegraf.rs

16.11.2018

Ramzan Kadirov, čečenski lider, poklonio je petogodišnjaku potpuno nov Mercedes nakon što je uradio 4.150 sklekova. 

Rahim Kuriev (5), poznat kao "Čečenski Švarceneger", navodno je sklekove radio 2.25 sati, a onda je svoj uspjeh posvetio Kadirovu, prenose agencije.

Dirnut ovim gestom, Kadirov je posjetio dječaka kako bi mu uručio "prigodan" poklon za svakog petogodišnjaka: ključeve potpuno novog Mercedes benza poklonio mu je prilikom prvog susreta. 

- Ovaj automobil je poklon od Aimane Kadirove (majke lidera), predsjednice dobrotvorne fondacije ''Ahmat Kadirov'' (liderov preminuli otac), neka te otac vozi u njemu, zaslužujete da putujete u bijelom Mercedesu - rekao mu je lider Čečenije.

Oduševljeni dječak rekao mu je da bi mogao uraditi 5.000 sklekova ako je potrebno, a onda se popeo na haubu i pokazao svoje umijeće.

Rahim je otad postao poznata ličnost u Čečeniji. Njegov Instagram profil ispunjen je slikama i videozapisima na kojima diže tegove, obara ruke i pokazuje koliko je snažan.

Dok se još ne zna je li postavio rekord i dok se čeka zvanična potvrda od Ruske knjige rekorda, dječak je sigurno postavio svjetski rekord kao najmlađi vlasnik bijelog Mercedesa C klase. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.