NEVJEROVATNO

Bizarna želja: Žena hoće da sačuva kožu svog preminulog muža i da je izloži tamo gdje je svi mogu vidjeti

Nevjerovatan poduhvat. Agencije

Index.hr

18.11.2018

Nakon što joj je suprug Kris (41) preminuo, Šeril Venzel iz Kanade želi da začuva njegovu kožu, kako bi mogla da je izloži na zidu njegovog salona za tetoviranje, piše Metro. 

Objasnila je da će to učiniti jer ju je prije smrti zamolio da, prije nego ga sahrane, pronađe nekog ko će mu skinuti kožu, da bi njihova djeca i unuci mogli da uživaju u njegovim tetovažama.

- Pomislila sam da je to malo čudno, ali nije me briga. Uradit ću to za njega. Tetovaže se rade stotinama godina i ovo je jedan od načina da ih sačuvamo - rekla je ona, prenosi Index.hr.

Kris je umro do bolesti crijeva, a Šeril je u međuvremenu pronašla stručnjake koji mu mogu ispuniti želju, prenosi Index.hr.

- Tetovaže mnogo govore o osobi koja ih nosi. Sama činjenica da si je neko odlučio nešto nacrtati na koži i nositi to cijeli život, svjedoči koliko mu je to značilo. Ne biste sahranili ili kremirali neko Pikasovo jelo, zar ne? Neke od tetovaža imaju istu vrijednost - rekla je Kajl Šervud, vlasnica firme koja će izvesti operaciju.

Za to će im trebati čak tri mjeseca kompliciranog hirurškog rada, a ovo će biti najveća tetovaža ikad sačuvana u Americi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.