NIJE FILM

Lopovi s pištoljima i čekićem pokušali upasti u zlataru, dočekali ih radnici sa sabljama

Snimak nadzorne kamere iz juvelirnice u Torontu postao je viralan jer je na njemu prikazano kako su se hrabri radnici suprotstavili naoružanim napadačima

U incidentu niko nije povrijeđen. Screenshot/Youtube

Blic.rs

23.11.2018

Četvorica lopova namjeračila su se na jednu zlataru, ali nisu očekivali da će naići na otpor - i to kakav.

Snimak nadzorne kamere iz juvelirnice u Torontu postao je viralan jer je na njemu prikazano kako su se hrabri radnici suprotstavili naoružanim napadačima.

Napadači su čekićem razbili staklo na prozoru zlatare usred bijela dana i počeli da ulaze unutra. Neki od njih su imali pištolje.

Jedna žena odmah je pobjegla, a na snimku se vidi i kako se prodavac povlači nazad, a zatim se vraća sa još dvojicom radnika naoružanim sabljama.


Oni su mahali sabljama i prestravili pljačkaše. Na snimku kamere sa ulice vide se četvorica pljačkaša kako naizgled razmišljaju hoće li se vratiti u zlataru, a onda ipak, shvativši da ne žele riskirati, okreću se i bježe, prenosi "Daily mail".

Iz policije je saopćeno da su osumnjičeni i dalje u bjekstvu.

Iako niko nije bio povrijeđen u incidentu, regionalna policija je rekla da ne preporučuje ljudima da se suprotstavljaju naoružanim pljačkašima.

- Ova situacija je vrlo lako mogla da se pretvori u potpuno drugačiju. Mnogi su mogli da se povrede - rekao je jedan policijski zvaničnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.