ZANIMLJIVOSTI Može vam biti nazaboravno iskustvo

Ne biste se bunili da vam kasni let na ovim aerodromima: Džakuzi, spa centri, umjetnička djela...

Putnicima nude zanimljive sadržaje

CDM

Na nekim zračnim lukama može biti veoma zabavno

Foto: CDM


Čekanje na aerodromu jeste dosadno i zamorno, ali na pojedinim zračnim lukama širom svijeta to može biti nazaboravno iskustvo.

Na današnjoj listi su aerodromi koji putnicima nude zanimljive sadržaje, pa čekanje leta ili kašnjenje aviona može biti veoma zabavno.

Aerodrom Minhen

Novembar i decembar su idealno vrijeme za posjetu ovom aerodromu, jer se tada na njemu održavaju posebni novogodišnji i božićni marketi. Cijeli aerodrom je tada praznično dekoriran i prepun zanimljivih događaja, među kojima se izdvaja veliko klizalište. A čak i da ne dođete u ovo vrijeme, aerodrom ima vlastitu pivaru koja radi tokom cijele godine.

Međunarodni aerodrom Dubai

Koncept je sličan nekom hotelu s pet zvjezdica, jer je sadržaj takav da vas lako može razmaziti. Tu su džakuzi, sauna, bazen i nekoliko spa centara. A možete i samo iskoristiti besplatni tuš da biste se osvježili između letova.

Međunarodni aerodrom Hamad

Dizajn aerodroma inspiriran je vodom jer smatraju da protok putnika kroz njega treba biti brz i efikasan poput rijeke. Inspiracija je došla od valova i brodova i ima raznih simbola u obliku kapljice vode. Putnicima su dostupni bazen i kada za hidroterapiju.

Aerodrom Čangi

Ovdje se zaista možete zadržati duže nego što ste planirali, ali to je samo zato što je zabava na svakom koraku. Ne samo da sadrži nekoliko prelijepih vrtova za šetnju, već ima i dva kina. A tu je i najveći svjetski tobogan na jednom aerodromu.

Aerodrom Helsinki

Prolazak kroz terminale aerodroma u Helsinkiju najviše liči posjeti nekom prelijepom muzeju, jer se u njemu nalaze razne galerije prepune umjetničkih djela. Aerodrom je uveo tu praksu 2015. godine i otad konstantno ima neke izložbe, s fokusom na domaća djela i ona koja će posjetiocima olakšati da se opuste.

Više o:

Aerodromi Sadržaji
NA VRH

Podijeli članak na