ZANIMLJIVOSTI

Ne biste se bunili da vam kasni let na ovim aerodromima: Džakuzi, spa centri, umjetnička djela...

Putnicima nude zanimljive sadržaje

Na nekim zračnim lukama može biti veoma zabavno. CDM

CDM

28.11.2018

Čekanje na aerodromu jeste dosadno i zamorno, ali na pojedinim zračnim lukama širom svijeta to može biti nazaboravno iskustvo.

Na današnjoj listi su aerodromi koji putnicima nude zanimljive sadržaje, pa čekanje leta ili kašnjenje aviona može biti veoma zabavno.

Aerodrom Minhen

Novembar i decembar su idealno vrijeme za posjetu ovom aerodromu, jer se tada na njemu održavaju posebni novogodišnji i božićni marketi. Cijeli aerodrom je tada praznično dekoriran i prepun zanimljivih događaja, među kojima se izdvaja veliko klizalište. A čak i da ne dođete u ovo vrijeme, aerodrom ima vlastitu pivaru koja radi tokom cijele godine.

Međunarodni aerodrom Dubai

Koncept je sličan nekom hotelu s pet zvjezdica, jer je sadržaj takav da vas lako može razmaziti. Tu su džakuzi, sauna, bazen i nekoliko spa centara. A možete i samo iskoristiti besplatni tuš da biste se osvježili između letova.

Međunarodni aerodrom Hamad

Dizajn aerodroma inspiriran je vodom jer smatraju da protok putnika kroz njega treba biti brz i efikasan poput rijeke. Inspiracija je došla od valova i brodova i ima raznih simbola u obliku kapljice vode. Putnicima su dostupni bazen i kada za hidroterapiju.

Aerodrom Čangi

Ovdje se zaista možete zadržati duže nego što ste planirali, ali to je samo zato što je zabava na svakom koraku. Ne samo da sadrži nekoliko prelijepih vrtova za šetnju, već ima i dva kina. A tu je i najveći svjetski tobogan na jednom aerodromu.

Aerodrom Helsinki

Prolazak kroz terminale aerodroma u Helsinkiju najviše liči posjeti nekom prelijepom muzeju, jer se u njemu nalaze razne galerije prepune umjetničkih djela. Aerodrom je uveo tu praksu 2015. godine i otad konstantno ima neke izložbe, s fokusom na domaća djela i ona koja će posjetiocima olakšati da se opuste.

Međunarodni aerodrom Hong Kong

Putnicima svih godina će ovdje nesumnjivo biti zanimljivo, jer je tu između ostalog najveći IMAX ekran u Hong Kongu. Djeca se neće osjećati uskraćeno, jer je njima na raspolaganju edukativni park u kome se mogu igrati pilota, kabinskog osoblja ili astronauta. Ali to nije sve, jer su ovdje fabrika u kojoj se rezanci prave ručno i druga u kojoj se prave posude za supu.

Međunarodni aerodrom Inčon

Ovo je odlično mjesto da upoznate kulturu Južne Koreje, i to kroz razne izložbe, nastupe i druge vrste performansa. Postoji i replika tradicionalne kuće iz ove zemlje za opuštanje i uživanje u atmosferi.

Međunarodni aerodrom Vankuver

Zvijezde aerodroma su dva akvarija u kojima se nalaze hiljade morskih organizama, a postoje i mnoge izložbe lokalne umjetnosti i arhitekture.

Međunarodni aerodrom San Francisko

Oni koji se ukoče tokom letova ili imaju problema s cirkulacijom mogu ih ovdje riješiti pomoću posebne sobe za jogu. A pravu poslasticu predstavljaju muzej i biblioteka s temom avijacije, koji su napravljeni tako da podsjećaju na tridesete godine.

Aerodrom Madrid – Barahas

Ovaj aerodrom možda nema toliko zanimljivog sadržaja, ali je napravljen s putnicima na umu. To znači da ima puno prirodne svjetlosti, prijatnu temperaturu tokom ljeta i dobro reguliran saobraćaj. Napravljen je u skladu s prirodom i putnicima se pružaju predivni pogledi na avione i okolne planine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.