ZANIMLJIVO

Alena se nije šišala 28 godina, kosa joj se vuče po podu: Opere je samo ponekad

Mnogi kažu da liči na Zlatokosu

Alena Kravčenko: Posljednji put se šišala kad je imala pet godina. Društvene mreže

Avaz.ba

12.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Ona se samo jednom ošišala u životu, i to kada je imala pet godina, a ističe da je njena majka Anđela (Angela 54) oduvijek vjerovala da je duga kosa važna za ženu .

Alena Kravčenko (Alena Kravchenko, 33), porijeklom iz Ukrajine, uspješna je poslovna žena i majka, njene kćerke su šestogodišnje bliznakinje Velerija i Miroslava. Ono što je izdvaja od drugih žena jeste duga kosa, zbog čega mnogi kažu da liči na Zlatokosu.

Nije se šišala 28 godina, a danas njena kosa ima nevjerovatnih 1,8 metara, prenosi "Dejli Mejl".

Ova žena iz Odese je istakla da je tajna u održavanju njene kose ta da je pere jednom u tri sedmice.

- Volim svoju dugu kosu i volim da brinem o njoj. Međutim, ne perem je često, jer mislim da proizvodi koje koristimo nisu dobri za nju i mogu da je istanje. Najviše volim prirodan izgled kose, a prirodna ulja joj pomažu da izgleda najbolje - rekla je ona.

Alena se bavi organiziranjem dječijih zabava, a voli kada je porede sa Zlatokosom.

- Obično volim da držim kosu vezanu u punđu, ali kada je pustim, privlačim veliku pažnju i ljudi se često fotografiraju sa mnom i zovu me Zlatokosa, što je za mene velika čast. Mislim da me ovo čini jedinstvenom - kaže ona.

- Otkad znam za sebe, moja majka je pričala da ljepota jedne žene zavisi od njene kose. Tokom godina sam shvatila da je u pravu, jer u svijetu nema ništa ljepše od žene s prirodnom kosom - kaže Alena.

Osim punđi, Alena često nosi i pletenice, a kosu pusti da se odmori samo vikendom i tokom praznika.

Sada se sprema da prvi put ošiša i svoje kćerke, ali ističe da se nada će njene kćerke naslijediti ljubav prema dugoj kosi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.