MODELI

Plus size Lili: Izgubila 10 kilograma, pa ostala bez posla i fanova

Lili Luks. Instagram

24sata.hr

14.12.2018

Svijetom su počeli 'vladati' plus size modeli, a Lili Luks (Lilli Luxe) bila je jedna od njih. Svoju karijeru manekenke započela je već s 14 godina kada je imala 55 kilograma. Prije četiri godine karijera joj je doživjela nagli uspon nakon što je rekreirala izglede Merlin Monroe (Marilyn Monroe) i Brižit Bardo (Brigitte Bardot).

Iako je postala popularna i privukla mnogo pratitelja na društvenim mrežama, kada je 2016. s kilogramima prešla brojku 80, 'prekipjelo' joj je, piše Daily Mail

Lili je bila često umorna pa se odlučila 'aktivirati'. Počela je vježbati u teretani i jesti zdravije, što je rezultiralo gubljenjem deset kilograma. Time je postala 'srednje veličine' što joj više nije omogućavalo da bude plus size model. Iako se osjeća mnogo bolje i zdravije sa 70 kilograma, ostala je bez svog manekenskog posla, prenosi 24 sata.hr.

- Znala sam da je to bila riskantna odluka - priznaje Luks.

Osim što ju je agencija otpustila, Lili je počela dobivati sve više negativnih komentara putem društvenih mreža. Mnogi su joj pisali da će ju prestati pratiti i da im je bilo draže kad je bila deblja.

Uprkos svemu što joj se dogodilo nakon gubljenja kilograma, Lili kaže da joj nije žao što je odlučila smršati.

- Najviše me inspiriralo to što sam bila umorna svaki dan. Htjela sam više energije, osjećala sam se tako sporo i isključeno. Nisam voljela samu sebe - ispričala je Lili.

- Imala sam toliko dobrih ambicija i stvari koje sam željela raditi, ali se nisu događale jer mi se previše spavalo - zaključuje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.