ZABAVA

Znala je da ptica prostači, ali ne i da voli trošiti novac

Volonterka skloništa Mari Višnevski (Marion Wischnewski) pristala je udomiti prostog papagaja.

24sata.hr

14.12.2018

Afričkog sivog papagaja nazvanog Roko  (Rocco) Sklonište za životinje britanskog grada Berkshirea moralo je udomiti jer je svojim kočijaškim psovanjem uznemiravao posjetioce.  Volonterka skloništa Mari Višnevski (Marion Wischnewski) pristala je udomiti prostog papagaja. Međutim, iako je znala da je Rocco vulgaran, nije znala da je rastrošan i da voli online shopping. 

Kada je Roko stigao u svoj novi dom, odmah se sprijateljio s pametnim zvučnikom Aleksom (Alexom). Roko i Aleksa razgovarali su o muzici, pa je Aleksa papagaju puštala pjesme njegovog omiljenog benda "Kings of Lion".


Amazonova Aleksa je pametni zvučnik koji istovremeno služi kao lični asistent spojen na internet, pa glasovnim naredbama može kontrolisati druge pametne uređaje u kućanstvu ili kupovati na internetu bez klikanja i gledanja u ekran.

Ali, Roko je ubrzo otkrio i drugu zgodnu funkciju Alekse, onlajn kupovinu. Tako je Roko do sada s Amazona naručio lubenice, grožđice i sladoled od brokule, žarulju ali i zmaja za letenje.

Afrička siva papiga Žako poznata je po svojoj sposobnosti učenja govora. Iako je zabavno imati kod kuće papigu s kojom možete popričati, s razvojem tehnologije pametnih zvučnika, razgovorljive papige mogu vas dovesti i u nezgodne situacije, te potrošiti vam mnogo novca.

Papiga koja je zaljubljena u šoping. Screenshot

- Roko i Aleksa razgovaraju po cijele dane. Često dođem kući i čujem muziku. Čim dođem s posla, provjerim šoping listu i otkažem sve što je taj dan naručio - ispričala njegova vlasnica za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.