ZANIMLJIVOSTI

Izazvao haos u siromašnom kvartu: Uhapšen mladić jer je bacao novac

Na Facebooku najavio da će starijim sugrađanima dijeliti "kupone" za hranu

Hong Kong: Bacao novac sa zgrade, pa uhapšen. Screenshot

Antenam.net

18.12.2018

Mladić iz Hong Konga uhapšen je u siromašnom kvartu tog grada zbog sumnje da je bacao novac sa zgrade, čime je izazvao haos na okolnim ulicama.

Policija sumnjiči Vong Čing Kita (Wong Ching Kit) da je organizator incidenta tokom kojeg su papirne novčanice od 100 hongkonških dolara (11 eura) poletjele sa zgrade nakon čega se napravila pometnja među prolaznicima koji su se zadesili u kvartu Šam Šui Po i naravno pohrlili da sakupe što više novca.


Vong je uhapšen u nedjelju, dan kasnije, kada je u policiju stiglo više prijava o tome kako mladić dijeli novčanice od 500 hongkonških dolara (oko 55 eura). 

Kako javljaju tamošnji mediji, 24-godišnji Vong je najavio na Facebooku da će starijim sugrađanima dijeliti "kupone" za hranu u blizini zgrade sa koje je padao novac.

Mladić se dovezao Lamborghinijem do jednog restorana u naselju Šam Šui Po nešto prije 16 sati. Grupica osoba koja je bila obaviještena pozdravljala je Vonga, hvaleći ga i podržavajući njegovu odluku da pomogne manje imućnim zemljacima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.