ZANIMLJIVOST

Zaradio milione na kriptovalutama, a sad tvrdi da je bitkoinu kraj

Kao dvanaestogodišnjak kupovao novac po cijeni od 12 dolara po novčiću

Erik Finman tvrdi da je bitkoin mrtav. Ilustracija

Blic.rs

22.12.2018

Erik Finman, koji je postao "kriptozvijezda" izjavio je nedavno u jednom intervjuu da bi bitkoin mogao potrajati još neko vrijeme, ali da je kraj blizu.

Finman je poznat po investicijama u bitkoin iz 2011. godine, kada je kao dvanaestogodišnjak kupovao ovu valutu po cijeni od 12 dolara po novčiću. 

Tako se hiljadu dolara koje je dobio od bake 2017. godine pretvorilo u četiri miliona, a u to vrijeme je postao poznat i po opkladi koju je napravio sa roditeljima, a na osnovu koje će imati pravo odložiti odlazak na koledž ako postane milioner prije osamnaeste godine.

Ovaj tinejdžer danas tvrdi da je "bitkoin mrtav“, a zbog toga što ima previše fragmenata, a slične prognoze iznio je i za litekoin, koji je uporedio sa zalaskom Sunca. Sa više optimizma je govorio o eterumu, te zkashu koji se zasniva na anonimnosti korisnika.

Osim svojih kriptorazmišljanja iznio je i stavove po pitanju milionera sa Wall streeta, a da bi istakao da je u razumijevanju kriptosvijeta bolji od njih, budući da oni ne poznaju sistem, te načine na koje funkcionira, prenose agencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.