LUDI KAMEN

Hoće li Rusija 2019. konačno dobiti novu prvu damu: Putin progovorio o ženidbi

Daily Mail

25.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Čitav svijet je s nestrpljenjem pratio konferenciju za novinare na kojoj je ruski predsjednik Vladimir Putin odgovarao na pitanja predstavnika medija iz svih krajeva svijeta.

Pitanja su se odnosila na unutrašnju i međunarodnu politiku, kao i na ekonomiju, ali je bilo i onih lične prirode, kada je jedan novinar pitao ruskog lidera kada će se oženiti i s kim? 

O privatnom životu Vladimira Putina se godinama špekulira. Svjetski mediji sada pišu da njegova navodna dugogodišnja djevojka Alina Kabajeva (35) postaje nestrpljiva i da želi znati kada će se njih dvoje vjenčati.

Špekulira se da je Putin više od jedne decenije u vezi s bivšom ritmičkom gimnastičarkom Alinom, koja je sada šef velike medijske kuće u Moskvi, prenosi "Daily Mail". Priča se čak da par ima i tajnu porodicu, što Kremlj kategorički poriče.

Novinar Aleksander Junašev, koji radi za tabloid "LifeNews", a koji kontrolira Kabajeva, pitao je u četvrtak ruskog predsjednika kada se planira oženiti i s kim.

Šef Kremlja osmjehuno se na provokativno pitanje, očigledno zadovoljan što mu je postavljeno, odgovorivši da svakako u budućnosti planira ponovo stati na "ludi kamen".

- Kao pristojna osoba, morat ću to uraditi prije ili kasnije - odgovorio je Putin novinaru koji mu je postavio “nezgodno” pitanje.

Putin, pak, nije precizirao s kim se planira oženiti, ali mnogi su pitanje protumačili kao pritisak same Kabajeve ili početak PR kampanje Kremlja koji planira konačno otkriti identitet prve dame.

Vladimir Putin razveo se od svoje prve žene Ljudmile 2014. godine nakon što je par izašao u javnost zajedničkim saopćenje.

Od tada je Kabajeva viđena nekoliko puta kako, navodno, nosi vjenčani prsten, pa se na društvenim mrežama špekuliralo da se udala za Putina.

Putinov ljubavni život je uvijek bio tabu-tema u Rusiji, a predsjednik nikad nije htio da javno priča o tome. Junašev je zato i mogao postaviti pitanje koje je državnim medijma navodno zabranjeno.

Novinar Dmitri Kolezev je istakao da je ovo pitanje sigurno došlo od Kabajeve.

Kanal "Telegram njuz" također se dotakao "spornog" pitanja, izvjestivši da to što je stiglo iz tabloida "LifeNews" "sigurno nije slučajnost", a potom su naveli da se raduju što će u 2019. godini upoznati prvu damu.

Novinar Janušev rekao je kasnije da je naveo Putina da u odgovoru ode dalje nego ikada.

- Mislim da nam je nagovijestio da ćemo uskoro saznati nešto - rekao je novinar.

Kabajeva je jedna od omiljenijih žena u Rusiji, a ona više od jedne decenije nije povezivana ni s jednim drugim muškarcem.

Navodnu vezu Putina i Kabajeve otkrio je tabloid "Moskovski korespodent", koji je u vlasništvu nekadašnjeg Putinovg KGB kolege, špijuna Aleksandra Lebedeva.

Kabajeva od 2014. vodi "Nacionalnu medijsku grupu", nakon što je dala ostavku na mjesto poslanice u ruskom parlamentu.

Novinar veteran Sergej Topol, koji je 2011. godine pisao o navodnoj vezi Aline i Vladimira Putina, pretučen je u centru Moskve u martu iste godine, ubrzo pošto je priča dospjela u javnost. Ubrzo nakon što je priča objavljena, list je i ugašen, prenosi "Daily Mail".  

Alina se rijetko pojavljuje u javnosti, a i sama ponekad voli malo podgrijati špekulacije. Tako je jednom prilikom izjavila da je pronašla čovjeka kojeg "veoma voli" odbijajući da kaže njegovo ime.

Kabajeva poriče da ima djecu, iako su je jednom prilikom uslikali sa dva dječaka, za koje je poslije tvrdila da su joj nećaci. Posljednjih godina navodi se i da joj je botoks promijenio lični opis.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.