Foto: Facebook Pretpostavlja se da je muškarac namjeravao prodati mačiće

BIZARANO Čitaoci osudili postupak

U hlačama Singapurca carinici pronašli četiri mačića

Slučaj proslijeđen poljoprivrednoj i veterinarskoj agenciji koja će provesti detaljnu istragu

Avaz.ba
10.01.2019 13:16
A
A
A

Na graničnom prijelazu na mostu koji povezuje Singapur i Maleziju carinici su uhvatili muškarca koji je u hlačama pokušavao prokrijumčariti četiri živa mačića.

Muškarac (45) je bio sumnjiv prvenstveno zbog predimenzioniranog izgleda prepona, a živi su teret carinici otkrili kad su čuli mijaukanje koje je dopiralo iz hlača muškarca. 

Muškarac iz Singapura je pokušao prijeći granicu u Tuasu, no, na svu sreću, u namjeri da prokrijumčari mačiće i po svoj prilici ih proda, zaustavila ga je policija koja je priču podijelila na Facebooku. 

- Pokušaj prolaska kraj fantastičnih carinika? Nemoguće - napisali su oni.

Radnici su 2. januara otkrili četiri živa mačića u hlačama muškarca iz Singapura. Posumnjavši, izvršili su pretres nakon što su čuli mijaukanje iz hlača. 

Slučaj je proslijeđen poljoprivrednoj i veterinarskoj agenciji koja će provesti detaljnu istragu. Mačići su predati na brigu istoj agenciji i zatvoreni u karantenu.

Vlasti su još jednom upozorile da je krijumčarenje životinja zabranjeno, prvenstveno zbog mogućeg širenja bolesti, posebno bjesnila.

Pretpostavlja se da je muškarac namjeravao prodati mačiće, pogotovo jer se radi o jednim od najskupljih pasmina na svijetu pa se pretpostavlja da je motiv bio zarada.

Čitaoci su, također, osudili postupak muškarca kojem sigurnost životinja nije bila na prvom mjestu.

Više o:

Carina Mačići