ZANIMLJIVO

CIA zapošljava: Ko želi biti američki obavještajac?

Namijenjeno intelektualno znatiželjnom avanturisti koji traži neuporedivu međunarodnu mogućnost utjecaja

Američka Centralna obavještajna agencija (CIA). Arhiv

Avaz.ba

17.1.2019

Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) objavila je u eminentnom listu "The economist" oglas za posao, u kojem traži "visokoučinkovite, patriotske profesionalce raznolikog opsega porijekla, vještina i životnih iskustava". 

Uspješni kandidati trebaju "služiti SAD provođenjem misije Agencije kao prva linija odbrane nacije". 

- Zainteresirani smo za kandidate koji su dostupni za puno radno vrijeme, dio radnog vremena i konsultantske mogućnosti kako kod kuće tako i u inozemstvu - piše u oglasu.

U njemu se navodi da je namijenjen "intelektualno znatiželjnom avanturisti koji traži neuporedivu međunarodnu mogućnost visokog utjecaja".

- Mi nudimo način života koji izaziva najdublje izvore intelekta, izdržljivosti i prosuđivanja individue. Iako nikakvo specifično porijeklo nije neophodno, kandidati s iskustvom u biznisu, preduzetništvu, prodaji, marketingu, nekretninama i upravljanju projektima je veoma poželjno - navodi se u oglasu.

U njemu stoji da "poželjni kandidati trebaju posjedovati sljedeće: državljanstvo SAD, dvojno državljanstvo SAD ili status stanovnika sa zakonitim stalnim boravkom u SAD", kao i "tri i više godina međunarodnog iskustva". 

Traže im se i "vještine znanja stranih jezika, sposobnost uspješnog prolaska medicinske i sigurnosne  obrade", a uz to "indivudue moraju da se fizički nalaze u SAD kako bi se prijavile".

U opisu stoji da plaća nije naznačena i da je oglas objavljen 10. januara 2019., a traje do 14. januara 2020. godine, a naveden i poštanski pretinac Regrutnog centra u Vašingtonu na koji se šalju prijave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.