STRAŠNO

Ubrizgavao sam sebi spermu u rame: Razlog je bizaran, a posljedice ozbiljne

Ilustracija

Avaz.ba

17.1.2019

U namjeri da ublaži bol, jedan muškarac (33) ubrizgavao je sam sebi sopstvenu spermu, i to pola godine prije nego su ljekari to saznali.

Kada se obratio ljekaru zbog jakog bola u donjem dijelu leđa, on je primijetio da na ruci ima crveni osip i otok u ramenu. Njegova ruka postala je inficirana celulitisom kao posljedica bizarne navike za koju ljekari kažu da je opasna.

- On je sam izmislio ovaj lijek bez bilo kakvog savjetovanja s ljekarom. Rekao je da je jednom mjesečno ubrizgavao sebi spermu i to konstantno 18 mjeseci koristeći pri tom hipodermičnu iglu koju je kupio na internetu - rekla je doktorica Lisa Dun za irski medicinski časopis.

Ubrizgavanje sperme mu nije izliječilo bol u leđima koji se samo pojačao nakon što je on dizao teške predmete, ali mu se stanje popravilo nakon kratke hospitalizacije. Izašao je iz bolnice prije nego su ljekari imali priliku da mu izvade spermu iz ruke. Ovaj slučaj u kome je sperma muškarca procurila u meko tkivo usljed ubrizgavanja injekcije je prvi ovakav slučaj zabilježen u medicinskoj praksi.

Nikada nisu urađeni testovi koji ispituju utjecaj sperme na mišiće i vene kada se ubrizgaju injekcijom, a još manje je poznato da su se neki ljudi sami ovako liječili kada ih nešto boli. 

- Ovaj slučaj ukazuje na to koliko je rizično eksperimentirati s medicinom i lijekovima koji nisu medicinski testirani i odobreni - rekla je doktorica.

Jedini eksperiment slične vrste rađen je u laboratoriju kada su naučnici ubrizgavali ljudsku spermu u tijela pacova i zamorčića. U ovom istraživanju koje je provedeno 1945. godine ubrizgavanje sperme u tijela ženskih pacova dalo je samo negativne rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.