ZODIJAK

Lavovi su arogantni, a Škorpije ljubomorne: Koja je glavna mana vašeg horoskopskog znaka

Temperamentni Ovnovi često ne znaju kontrolirati bijes

Nakon ovog objašnjenja nečije ponašanje će vam možda biti puno jasnije. Ilustracija

Avaz.ba

17.1.2019

Kako život i vrijeme odmiču, shvatimo koje su glavne mane nama bliskih osoba, ali i nas samih. Naravno, i to je povezano s horoskopskim znakom pa će vam nakon ovog objašnjenja nečije ponašanje možda biti puno jasnije.

Ovan

Temperamentni Ovnovi često ne znaju kontrolirati bijes. Zbog toga se doimaju vrlo agresivnima i nezrelima, a ne ide im u prilog ni to što je njihovu pažnju gotovo nemoguće zadržati.

Bik

Kod ovog znaka najviše će vas živcirati njihova tvrdoglavost. Čak i kada nisu u pravu, oni će pokušati pronaći način da vas uvjere da je ono što oni govore neporeciva istina. Također, često se ponašaju vrlo egoistično pa i to udaljava druge ljude od njih.

Blizanci

Zavest će vas lijepim riječima, ali i razočarati lažima i nepouzdanjem. Za njih je život jedna velika igra u kojoj im nije važno hoće li nekoga povrijediti pa se zato vrlo lako opraštaju od prijatelja i partnera, ali i porodice.

Rak

Rakovi ljude oko sebe dovode do ludila svojim neprestanim promjenama raspoloženja. Upravo zbog toga ćete teško znati šta tačno misle, a ako im ne idete niz dlaku, u stanju su povrijediti vas izuzetno grubim riječima.

Lav

Osobe rođene u znaku Lava rođeni su zavodnici. Iako oni to smatraju jednom od svojih najvećih vrlina, njihovi partneri s tim se neće složiti. Oni flertuju kad god stignu, a kada im priznate koliko vam to smeta, neće vas doživjeti poprilično ozbiljno. Često ih nazivaju arogantnima i bahatima.

Djevica

Ako se ne ponašate u skladu s njihovim pravilima, neprestano ćete slušati njihovo gunđanje. Njima je svađanje s drugima kao svakodnevna higijena, zbog čega ćete se nakon druženja s njima vrlo brzo osjećati iscrpljenima i bezvoljnima.

Vaga

Iako su vas možda uvjeravale da vas i njih ništa ne može rastaviti, Vage su kadre svoju odluku vrlo brzo promijeniti. Ako im stanete na žulj, odmah će vas isključiti iz svog života. Uz to se često žale, što može biti poprilično naporno.

Škorpion

Ljubomorne Škorpije spremne su napraviti neviđeni skandal ako posumnjaju u partnerovu vjernost. No, osim na ljubavnom planu, Škorpije ističu svoju ljubomoru i u prijateljstvu. U stanju su vas majstorski izmanipulirati i patološkim laganjem vas navesti da pomislite da su pravi sveci.

Strijelac

Strijelcima je važno dominirati u svakoj situaciji. Često će vas povrijediti svojim bezosjećajnim i nepromišljenim riječima, a ono što će vas posebno naljutiti kod njih je njihova nesposobnost da slušaju druge i da se posvete tuđim problemima, a ne samo svojima.

Jarac

Pesimistični Jarčevi ne zaboravljaju nijednu grešku koju ste ikada učinili prema njima. Njihove ambicije, ciljevi i uspjeh važniji su im od partnera, a poznati su i po svojoj opsesiji da sve imaju pod kontrolom.

Vodolija

Život s Vodolijama jedna je velika lekcija. Oni će vas uvijek uvjeravati u to da baš oni znaju najbolje, a ne ide im naruku ni to što su skloni omalovažavanju drugih ljudi, pa čak i onih koji su im vrlo bliski. Također, Vodolije vole osuđivati druge i isticati svoje vrline nad tuđim manama.

Ribe

Ribe su najnepouzdaniji znak od svih. Vrlo su neorganizirane i slabog karaktera pa ćete ih na sve morati tjerati više puta. Uprkos tome što one ne pružaju ni približno dovoljno, od drugih će imati nestvarna očekivanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.