SKIJANJE

Nakon stravičnog pada, zadnjica Lindzi Von izgleda zastrašujuće

Završila u zaštitnoj ogradi

Avaz.ba

6.2.2019

Lindzi Von (Lindsey Vonn, 34) pokazala je posljedice nezgodnog pada u superveleslalomu u švedskom Areu. Amerikanka će se u nedjelju posljednji put spustiti niz bijelu padinu kao profesionalna skijašica.

- Kad sam najavila odlazak i rekla da se želim posebno sjećati ovih posljednjih utrka, nisam baš mislila na ovo. Srećom, završilo je s ponekom "šljivom", natučenim rebrima i ukočenim vratom - napisala je Amerikanka.

Najuspješnija skijašica u historiji Svjetskog kupa najavila je da se povlači i da će joj utrke Svjetskog prvenstva u švedskom Areu biti posljednje.

Njen pad u superveleslalomu izgledao je dosta gadno. Zapela je Amerikanka za vrata taman prije skoka, udarila je svom snagom o snijeg i završila u zaštitnoj ogradi.


Utrka je prekinuta na nekoliko minuta, ali Von je prošla bez težih posljedica i bit će spremna za nedjeljni spust, kad će se posljednji put spustiti niz bijelu padinu kao profesionalna skijašica.

Usput je informirala fanove na Instagramu o stanju nakon pada u superveleslalomu.

- Ovo su posljedice, jedva čekam sutra da vidim koje će boje biti - napisala je Von uz fotografiju zadnjice, koja je u dvije boje.

Lindzi Von osvojila je 20 kristalnih globusa, ima tri olimpijske medalje i sedam medalja sa svjetskih prvenstava. U Svjetskom kupu ima 82 pobjede, ali neće stići rekord legendarnog Ingemara Stenmarka, koji će ostati na vrhu s 86 pobjeda.

Von je svoju prvu pobjedu ostvarila u spustu u kanadskom Lejk Luisu, a posljednju, također u spustu, u švedskom Areu, na mjestu na kojem će završiti karijeru.

- U skijanju sam uvijek išla do krajnjih granica, što mi je donijelo velike uspjehe, ali i dramatične padove. Moje tijelo vrišti na mene i govori da prestanem, a došlo je vrijeme da poslušam. Tijelo mi je polomljeno, ne može se oporaviti i ne dozvoljava mi da odskijam posljednju sezonu na način kako sam oduvijek sanjala - rekla je Von.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.