HANOJ

Samo 24 sata prije sastanka Trampa i Kima, imitator sjevernokorejskog lidera deportiran iz Vijetnama

Vlasti još u petak privele na ispitivanje Rasela Vajta

Imitatori Kim Jong-una i Donalda Trampa. Agencije

Avaz.ba

25.2.2019

Australskog komičara, koji imitira sjevernokorejskog vođu Kim Jong-una, vlasti su deportirale iz Vijetnama, 24 sata prije dolaska pravog Kima na sastanak s američkim predsjednikom Donaldom Trampom (Donald Trump) u Hanoju. 

Kimov dvojnik, koji se predstavlja umjetničkim imenom Howard X, u Hanoj je stigao u petak sa svojim partnerom koji glumi Trampa, privukavši pažnju mnoštva lokalnih stanovnika i pripadnika sedme sile.

Vijetnamske vlasti još u petak privele na ispitivanje Rasela Vajta (Russell White) i Hauarda X-a (Howarda), koji su novinarima rekli da ih je 15 policajaca ispitivalo skoro tri sata, te da su upozoreni da odustanu od imitacija.

Proteklih nekoliko dana dvojica imitatora šetala su ulicama Hanoija, razgovarali sa novinarima i fotografirali se s građanima.

- Uopće nemaju smisla za humor - rekao je australski imitator novinarima u ponedjeljak prije odlaska na aerodrom Hanoj, odakle putuje u Australiju.

Imitatori su u junu bili u Singapuru, gdje su se Kim i Tramp sastali prvi put. I tada su ih vlasti privele i kratko zadržale, uz upozorenje da se ne pojavljuju u javnost imitirajući dvojicu čelnika zbog sopstvene sigurnosti. 


Imitatori Kim Jong-una i Donalda Trampa. Agencije

- Rekli su nam da Tramp i Kim Jong-un tamo imaju brojne neprijatelje - kazao je Hauard X.

Imitator se pojavio i na Zimskim olimpijskim igrama 2018. u Južnoj Koreji, gdje je, prije nego što ga je odvela policija, plesao pred zaprepaštenim navijačima.

Zvaničnici vijetnamskog ministarstva vanjskih poslova u ponedjeljak nisu bili dostupni za komentar, a Vijetnam je prije samita pooštrio sigurnosne mjere oko glavnoga grada. 

Hauard X je novinarima u ponedjeljak kazao da je njegovom partneru, imitatoru Trampa, dopušten ostanak u Vijetnamu, no nije mu dopušteno pojavljivanje u javnosti.

Lažni Tramp i Kim u ponedjeljak su se pred kamerama izgrlili i izljubili, a Hauard X je tom prilikom kazao: "Molim vas, ne želimo treći svjetski rat. Ovi se boje tipova koji izgledaju kao stvarne osobe."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.