USPJEH

Upoznajte najbogatiju ženu: Sve je sama zaradila, evo i kako

Ilustracija

Avaz.ba

1.3.2019

Najbogatija žena na svijetu koja je svoje bogatstvo sama zaradila, a nije ga naslijedila, svoju karijeru je zapravo počela radom u fabrici za 16 dolara mjesečno.

Nakon četiri godine provedene u fabrici, Vu Jajun odlučila je da promijeni svoju inžinjersku profesiju i počela je za kineske novine pisati o nekretninama.

Kada je napokon mogla kupiti svoj prvi stan, susrela se s nizom problema poput nedostatka plina u stanovima, lošeg osvjetljenja ili pak problema s liftom u zgradi, piše Novac.hr.

To ju je podstaklo da sa svojim tadašnjim suprugom osnuje "Longfor Properties", kompaniju koja se bavi prodajom nekretnina. 

Prvu rezidencijalnu nekretninu kompanija je prodala 2007. godine, i to za 157 dolara po metru kvadratnom, što je u to vrijeme bilo čak dvostruko više od prosječnog prihoda kojim je jedno kinesko domaćinstvo na mjesečnom nivou raspolagalo.

Uz to, Longfor je i jedan od pokretača šoping centara u Kini. Sjedište kompanije je u Hong Kongu, a posluje u 47 gradova širom zemlje.

Jajun je danas, prema Blumbergovom indeksu milijardera, najbogatija žena na svijetu s bogatstvom od 8,3 milijarde dolara koje je sama zaradila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.