SAVJETI Svoj vanjski prostor možete lako urediti ili preurediti uz nešto novca i pokoju ideju

Proljeće je stiglo i vrijeme je za uređenje vrta i balkona

Avaz.ba
21.03.2019 13:00

Proljeće je stiglo i vjerovatno provodite sve više slobodnog vremena vani. Pravo je vrijeme za uređenje balkona, terasa i vrtova u udobne oaze za opuštanje i druženje. Svoj vanjski prostor možete lako urediti ili preurediti uz nešto novca i pokoju ideju. Učinite svoj vrt predivnim uz sljedećih top 5 trendova u uređenju vrtova.

1. Mali vrtovi

Ove godine javlja se trend stvaranja manjih i intimnijih prostora za druženje u vrtu. Ukoliko imate veći vrt, a želite urediti manji prostor za sjedenje, poslužite se drvećem, živicom ili biljkama u lončanicama kao pregradama.

2. Vertikalni vrtovi

Vertikalni vrtovi izvrsno su rješenje za manje vrtove, terase i balkone jer ne zauzimaju puno prostora. Posebno atraktivno izgledaju vertikalni vrtovi sa sukulentima.

3. Eco uređenje vrtova

Biljke koje je potrebno manje zalijevati (poput kaktusa i sukulenata) štede vaše vrijeme i novac. Za upečatljiv učinak, možete im dodati razne prirodne elemente poput šljunka ili većeg kamenja.

4. Vodeni elementi

Vodeni elementi oživljavaju svaki vrt i vrlo su popularni među dizajnerima koji preferiraju eco vrtove. Fontana na fotografiji sakuplja vodu u posudu te pomoću pumpe voda neprestano cirkulira cijelim sustavom.

5. Od vrta do stola

Jedan od favorita u trendovima uređenja vrtova svakako je jestivi vrt, odnosno vrt s gredicama za uzgoj povrća i začinskog bilja. I u najmanjim vrtovima može se pronaći mjesto za uzgoj jestivih biljaka, bilo da se radi o drvenim sanducima ili čak lončanicama.

Za još ideja pripremili smo vam galeriju koju možete pogledati na vrhu teksta.

Komentari

NA VRH