OČARALA

Novo izdanje Brižit Makron: Izazovna crvena haljina

Avaz.ba

26.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) i njegova supruga Brižit (Brigitte) ugostili su ovih dana predsjednika Kine Si Đinpinga i njegovu suprugu Peng Lijuan. 

Tokom posjete Brižit Makron pojavila se u nekoliko modnih izdanja, a posebnu pažnju privukla je izborom večernje haljine.

Brižit Makron je goste dočekala u elegantnom izdanju svjetloplave boje. Prva dama Francuske je odabrala haljinu dužine iznad koljena i odgovarajući kaput s dva reda kopčanja. Uz to je kombinirala torbu omiljenog brenda ''Louis Vuitton'' s kojom je uparila salonke od smeđe brušene kože. 

S druge strane, prva dama Kine Peng Lijuan je odabrala crnu haljinu A-kroja ukrašenu bijelim detaljima i tankim kožnim kaišem. Uz to je odabrala nekoliko crnih klasičnih salonki.

Kako je crvena nacionalna boja Kine, "domaćica" Brižit je za večeru u Jelisejskoj palači, iz poštovanja prema kineskoj kulturi, odabrala dugu haljinu u vatrenoj nijansi crvene.

Svečanu toaletu sa šlicem do iznad koljena i zanimljivim detaljima na rukavima potpisuje luksuzna francuska modna kuća ''Dior'', a jednostavnost kreacije ublažio je svjetlucavi pojas oko struka prve dame. Uz ovu haljinu Brižit je ponijela srebrenu torbicu i metalik srebrene salonke.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.