AUSTRALIJA

Rekli joj da će umrijeti: Smršavila 101 kilogram, pogledajte kako sad izgleda

Ne mogu vjerovati da sam sebi dopustila da postanem tako velika, izjavila je Ema Tarner

Ema Tarner

Avaz.ba

27.3.2019

Nakon što je doktor upozorio da neće dočekati 40. rođendan, Ema Tarner (Emma Turner) je znala da mora učiniti nešto drastično kako bi nastavila živjeti. Izgubila je 100 kila i napokon preuzela kontrolu nad svojim životom .

Sa 160 kilograma, noseći broj odjeće 62, doktori su je upozorili da je pretila i da njeno tijelo neće još dugo izdržati. S 38 godina Emi Tarner su doktori rekli da neće dočekati 40-u. Kada je to čula, samoproglašena "emocionalna prežderačica" obećala je sama sebi da će napraviti zaokret u svojoj prehrani i izgubiti na težini.

Danas 42-godišnjakinja jedva prepoznaje svoju prošlu sebe nakon što je izgubila nevjerojatnih 101 kg.

- Ne mogu vjerovati da sam sebi dopustila da postanem tako velika. Muka mi je čak i razmišljati o tome, moj životni stil je bio nezdrav - izjavila je Ema.

Kada je navršila 16 godina počela je gomilati kilograme. S novim poslom i autom, tinejdžerka iz Melburna u Australiji prigrlila je svoju novoostvarenu slobodu. 

- Odvezla bih se do restorana i uzela za ponijeti što god bih poželjela. U tom trenu je počela moja ovisnost o hrani. Večerala bih sa svojom porodicom, a onda kad bi svi otišli iz kuhinje bi se ušuljala natrag i napravila sebi još tri sendviča koje bih ponijela u spavaću sobu. Te moje večere u samoći su bile pravo emotivno jedenje, jako tajnovito, a to je trajalo godinama - ispričala je Ema, prenosi The Sun.

Kad je imala 18 godina, Ema je već imala 100 kilograma i nosila je veličine XL i XXL.

U maju 2015. godine, Ema je otišla na djelomičnu gastrektomiju, koja podrazumijeva uklanjanje oko 85 posto želuca, ostavljajući samo mali dio. Nakon operacije se probudila 54 kile lakša, a iako je bila zadovoljna rezultatima, ostalo joj je mnogo opuštene kože koja se morala operativnim zahvatom ukloniti. 

U aprilu prošle godine imala je još jednu operaciju koja je uključivala uklanjanje kože i zatezanje trbuha, a u martu ove godine je ponovo išla pod nož, ovaj put ugraditi silikone i podići bedra. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.