LUKSUZ NA NIVOU Tokom putovanja prati ga posebno osoblje

Šta se sve nalazi na meniju sjevernokorejskog vođe dok njegov narod nema šta da jede

Tokom samita kuhar je pripremio “društvenu večeru” za Trampa, Kima , a na meniju su se našli grilovana pečenica sa kimčijem od kruške, čokoladni lava kolač i sušeni punč od persimona

Avaz.ba
27.03.2019 22:23

Kim Jong-un

Foto: The Atlantic

Dok ostatak njegove zemlje nema šta da jede, sjevernokorejski lider Kim Jong-un uživa u luksuznoj hrani, a tokom njegovih putovanja u inozemstvo prati ga i posebno osoblje koje iz predostrožnosti isprobava poslastice prije njega.

Pol Smart (Paul) iz Australije, glavni kuhar hotela "Sofitel Legend Metropol" u Hanoju, gdje je Kim bio na samitu sa američkim kolegom Donaldom Trampom (Trump), ispričao je da su oba lidera povela sa sobom u Vijetnam svoje kuhinjsko osoblje.

Kim i Tramp otputovali su u Hanoj 27. februara, na svoj drugi samit koji je neočekivano prekinut sljedećeg dana uslijed kolapsa pregovora o denuklearizaciji. Smart je rekao da je sjevernokorejsko osoblje bilo “misteriozno, ali veoma profesionalno”.

- Ponijeli su sami svoje namirnice za pripremu obroka, uključujući japansku govedinu “vagi”, tradicionalno korejsko jelo “kimči”, guščju paštetu, ženšen i punč od voća persimon – ispričao je Smart.

U paketu su se nalazile i druge delikatese, poput jastoga i kavijara.

- On voli da jede i isprobava razne kuhinje – rekao je Smart o Kimu.

Tokom samita Smart je pripremio “društvenu večeru” za Trampa, Kima i druge zvančnike, a na meniju su se našli grilovana pečenica sa kimčijem od kruške, čokoladni lava kolač i sušeni punč od persimona. Smart je priznao da je razmišljao da pred zvaničnike iznese vijetnamske ukuse ali je ipak, “nakon pažljivog razmatranja”, izabrao zapadno orijentisanu kuhinju.

- Trudio sam se da ukus održim neutralnim i da napravim ukusnu, jednostavnu hranu koja će zadovoljiti oba nepca – istakao je Smart.

Komentari

NA VRH