ŽIVOT

Prilaze mi i pitaju šta nije uredu s mojom kćerkom: Ispovijest majke djevojčice koja boluje od rijetkog sindroma

Vajnter Sejmor ima sindrom kose koju je nemoguće očešljati. Facebook

Avaz.ba

30.3.2019

Majka djevojčice iz Jorkšira tvrdi da kosa njene kćerke izgleda kao kosa trol lutke zbog rijetkog sindroma, a da se i nerijetko susreću s uvredama i zlobnim komentarima.

Vajnter Sejmor (7) ima sindrom kose koju je nemoguće očešljati, a za koji se smatra da pogađa samo 100 ljudi širom svijeta.  

Djevojčica je rođena sa crnom gustom kosom, ali je odjednom počela da joj niče plava, nježna kosica zbog koje je djelovala kao pile - kaže njena mama Šarlot Sejmor (Charlotte Seymour, 33).

Djevojčica privlači pažnju gdje god da ode, dok nepoznate osobe redovno prilaze njenoj mami da pitaju: 'Šta nije u redu s njenom kosom?' i čak napadaju majku da zanemaruje djete, Šarlot kaže da djevojčica uživa u pažnji koju dobiva.  

Šarlot dugo nije znala da joj kćerka pati od bilo kakvog sindroma.

Pokušavala je i isprobavala sva moguća sredstva ne bi li raščešljala djevojčici kosu, ali ništa nije uspijevalo. Tako je, pretražujući internet u potrazi za rješenjima, zapravo našla problem.

- Kosa joj je luda. Kao da se skuplja i u sredini ima milion ludih pramenova. Stvarno ne možeš da provučeš češalj kroz nju. Za školu je samo zavežem u rep kako bih je sklonila - kaže majka. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.