ZANIMLJIVOSTI

Zbog ove bebe plamenca gledaoci dokumentarca o prirodi plakali

Ljubitelje novog Netflixovog serijala "Our Planet" u suzama je ostavila još jedna potresna scena

Twitter

Index.hr

11.4.2019

Nakon što ih je šokirala srceparajuća scena s morževima, gledaoce novog Netflixovog serijala "Our Planet" sa Sirom Dejvidom Etenborom (David Attenborough) u suzama je ostavila još jedna potresna scena.

Riječ je o prizoru u kojem maleni plamenac zaostaje za svojim jatom jer mu se oko nogu skorio sloj soli koji ga usporava i smanjuje mu šanse za preživljavanjem. Potresni kadar snimljen je u Africi na području prekrivenom solju i ostalim mineralima gdje se naselilo jato plamenaca.


Oni moraju napustiti to područje zbog suše, no to nije tako jednostavno. U jatu se nalaze i stotine beba plamenaca koje ne mogu letjeli pa odrasli moraju hodati s njima i pratiti svoje potomstvo do vode. Ako se plamenci ne kreću veoma brzo, so će im se skoriti oko nogu te će ih tako usporiti i oni neće moći pratiti tempo svog jata.

Upravo to se dogodilo jednom plamencu kojeg su uhvatile kamere autora dokumentarca, a ekipa na društvenim mrežama izrazila je svoju tugu. Neki su napisali da ih je scena rasplakala.

"Gledam 'Our Planet' tek 15 minuta i već imam emotivni slom zbog malog plamenca", "Ko je još jecao zbog malog plamenca kojem se so skorila na nogama?", "Nikad ne bih mogla biti kamerman, spasila bih ovog malog plamenca i odvela ga kući", pisali su potreseni gledaoci.


Dokumentarac "Out Planet" prati kako klimatske promjene preoblikuju prirodni svijet te upozorava da su neke životinje manje opremljene za prilagodbu novom okruženju od drugih.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.