LUDI SVIJET

"Botoks party": Medicinske sestre su joj se smijale...

Sada se zalaže za strože propise i informira druge o opasnostima filera za usne

Avaz.ba

23.4.2019

Žena čija se usna učetverostručila nakon neuspješnog punjenja filerima kaže da su joj se sestre u bolnici rugale.

Rejčel Knapijer (Rachael Knappier, 29) je gotovo izgubila gornju usnu kada je "Botoks party", koji je napravila na preporuku svoje prijateljice pošao po zlu.

Zbog stare povrede, imala je grudicu na usni i mislila je da će Botoks popraviti njezinu 'najveću nesigurnost'.

- Bilo je dobro. Otišla sam u krevet. Probudila sam se u dva ujutro i vidjela ono što vidite na slikama. Moje usne su dodirivale nos. Udvostručile su se. Pritisak i žarenje koje sam osjećala u usnama bilo je nevjerojatno - rekla je Rejčel u britanskoj televizijskoj emisiji "This Morning".

Rejčel je požurila u bolnicu i zgrozila se kada su joj se medicinske sestre počele smijati.

- Nisu vidjele ništa slično ranije. Rekla sam im da imam alergijsku reakciju jer sam mislila da se o tome radi. Tri liječnika su mi rekla da su mi filere zapravo ubrizgali u arteriju - kaže Rejčel.

Nakon 72 sata fileri za usne razgradili su se i sve se vratilo na normalnu veličinu. Sada se zalaže za strože propise i informira druge o opasnostima filera za usne s porukom 'Protect before you inject' (Zaštiti se prije nego ubrizgaš).

Britansko udruženje estetskih plastičnih kirurga (BAAPS) izvijestila je o dramatičnom porastu nereguliranih postupaka koje obavljaju ljudi nestručni za davanje injekcije filera za punjenje usana u Velikoj Britaniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.