NESVAKIDAŠNJE Otac pokrenuo peticiju

Učiteljica na kontrolnom jednom dječaku ostavila komentar zbog kojeg sada hiljade ljudi traže njen otkaz

Avaz.ba
24.04.2019 06:56

Jedna profesorica matematike naljutila je oca učenika trećeg razreda do te mjere da je otac pokrenuo peticiju kojom je pozivao na njen otkaz.

Naime, u testu na kojem je profesorica tražila od učenika da riješe što više zadataka u tri minuta, dječak je u predviđenom roku odgovorio na 13 od ukupno 60 zadataka. Međutim, kako nije bila impresionirana njegovim rezultatom, profesorica je napisala komentar koji baš i nije pedagoški.

- Jadno je da si u tri minuta riješio samo 13 zadataka - napisala je ona, prenosi Blic.rs.

Kris Piland (Chris Pilland), otac školarca, bio je toliko ogorčen ovakvim pristupom da je pokrenuo peticiju za suspendiranje profesorice i do sada je prikupio više od 15.000 potpisa. 

Kako se navodi, on smatra da se dijete ne može motivirati ovako grubim pristupom, a sa njim se slažu i mnogi drugi koji su peticiju vidjeli na društvenim mrežama.

- Nijedan učitelj nema pravo da piše tako strašne komentare o radu malog djeteta - zaključio je jedan korisnik Facebooka.

Učiteljica je trenutno pod istragom, a direktorica škole Rouz Miniti objasnila je da se radi o kadrovskom pitanju i da će na temelju činjenica i dokaza učiniti ono što je najbolje za učenike, nezavisno od pritisaka sa društvenih mreža.

Komentari

NA VRH