ISTRAŽIVANJE Studija ispitala 373 žene u medicinskom centru u Sent Luisu

Kanabis može intenzivirati orgazme kod žena

Avaz.ba

Foto: Arhiv


Studija koja je objavljena u časopisu "Sexual Medicine" pokazala je da su žene koje su koristile marihuanu prije seksa dvostruko više prijavljivale intenzivnije orgazme u odnosu na one koje nisu koristile marihuanu. 

Istraživači su primijetili da je korištenje marihuane u porastu kod odraslih u SAD, jer sve veći broj država donosi zakone koji ju legaliziraju kako za medicinske tako i za rekreativne svrhe.

Studija je ispitala 373 žene u medicinskom centru u Sent Luisu. Sveukupno, 127 žena ili 34 posto prijavilo je da je koristilo marihuanu prije seksualne aktivnosti. 

Ipak, istraživači navode da još nije proveden adekvatan broj istraživanja koja bi razmatrala utjecaj droge na seksualno zdravlje uprkos činjenici da kanabis djeluje na kanabinoidni receptor u mozgu koji je neposredno povezan sa seksualnom funkcijom. 

Marihuana je odavno povezana s povećanjem seksualne aktivnosti među tinejdžerima na isti način kao i alkohol i rekreativne droge. Međutim, ranija istraživanja također su povezala marihuanu s nesigurnošću u seksu i većom stopom seksualno prenosivih bolesti.

Ova studija, koju je provela dr. Beki Lin (Becky Lynn) s medicinskog fakulteta u St. Luisu i njene kolege, fokusirala se na vezu između kanabisa i zadovoljstva žena njihovim seksualnim životom, seksualnim nagonom, orgazmom, vlaženjem i bolom tokom odnosa. 

Ukupno 197 žena u studiji ili oko 52 posto uopće nisu koristile kanabis. Još 49 žena ili 13 posto koristilo je drogu, ali to nisu učinile prije seksa.

- Ono što je novo u ovoj studiji jeste da je marihuana zamišljena kao korisna za seks - kazao je Džozef Palamar (Joseph), jedan od istraživača. 

Istraživanje je pokazalo da su žene koje su koristile kanabis prije seksa brže vlažile te su imale manje bolova za vrijeme seksa nego žene koje nisu. 

Više o temi Studije

ZANIMLJIVO
Tajna o osobama koje imaju smeđe oči
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na