ZANIMLJIVO

Dok su mladenci i njihovi gosti strpljivo pozirali, trenutke za pamćenje je fotografirao robot

Avaz.ba

29.4.2019

Većina ljudi angažira profesionalnog fotografa za svoje vjenčanje, ali jedan engleski par je odlučio probati nešto drugačije.

Naime, Megan (Meghan) i Geri (Garry) su pružili priliku Evi, androidu kompanije "Service Robots", da fotografira njihove goste. 

Inžinjeri su dizajnirali Evu tako da se može kretati po prethodno određenom prostoru i uz pomoć svojih senzora prepozna ljude koji se nađu ispred nje.

Kada se to desi, ona će ih pitati jesu li zainteresirani za fotografiranje i ponuditi im da izaberu nekoliko opcija na njenoj površini. 

Ako su zadovoljni napravljenom fotografijom, gosti je mogu odštampati na uređaju u blizini ili istog trenutka podijeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Mladenci su bili oduševljeni kako je Eva obavila svoj zadatak, a pozitivne reakcije nisu izostale ni od njihovih gostiju, prenose mediji.

Ipak, Megan i Geri su, osim nje, angažirali i pravog fotografa pa sada imaju  profesionalne urađene fotografije sa svadbe zajedno s onim zabavnijeg karaktera koje je napravio robot.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.