HOROR

Ovo je najmlađi serijski ubica: Osmogodišnji Indijac za žrtve birao bebe, a policajce šokirao svojim ponašanjem poslije hapšenja

Avaz.ba

2.5.2019

Ovaj mladi ubica bio je jedan od onih čiji su zločini toliko šokantni da se čine poput djela nekog horor filma.

Vijesti o stravičnim zločinima mladog, osmogodišnjeg, i najmlađeg serijskog ubice na svijetu, Amardip Sada, 2007. godine proširile su se svijetom. Sa ubistvima je počeo godinu dana prije nego je konačno završio u rukama policije.

Njegove žrtve bila su djeca, bebe iz lokalnog sela, a među njima i njegova osmomjesečna sestra.

Iako nije jasno zašto je napadao djecu, pretpostavlja se da su mu bili lake mete zbog toga što se nisu mogli da brane i što su bili jako maleni, piše Ranker.

Amardip je rođen 1998. godine u Begusaraju u Indiji. 2006. godine je ubio šestomjesečnog rođaka, a ubrzo nakon toga osmomesečnu sestru. Zatim je ubio još jednom, godinu dana kasnije, šestomjesečnu kćerku komšije. Niko ga nije prijavio, i teško je razumjeti zašto je njegova porodica skrivala njegove zločine. To je ostalo porodici, pa je tako nastradala i treća beba. Dok ga je policija ispitivala činilo se da optužbe ne shvata ozbiljno. Kada su ga pitali zašto je ubio troje djece, on je zatražio keks. 

Porodica je pokušala da sakrije njegove zločine, i čini se da mu nisu objasnili da je učinio nešto loše. Kada su se lokalci počeli da raspituju, on je sa veseljem pričao o tome što je učinio. Čak im je pomogao da pronađu jedno od tijela. Zločine je detaljno opisivao. "Spavala je u školi. Odveo sam je malo dalje, i ubio ju kamenom, pa je sahranio", govorio im je o ubistvu posljednje djevojčice.

Policija je otkrila da su njegove riječi bile istinite kada su pronašli tijelo šestomjesečne Kušbo u plitkom grobu koji im je Sada pokazao. Pogled na tijelo potvrdio je njegove riječi, udario je u glavu ciglom i razbio joj lubanju. Slučaj je privukao pažnju medija i psihologa, a jedan od njih Šamšad Husein, rekao je kako je Sada najverojatnije sadista koji uživa da nanosi povrede. Prema drugom on ne poznaje razliku između dobra i zla. Na kraju mu je dijagnostifikovan poremećaj ponašanja.

Vjeruje se da se njegov problem može uspješno da izliječi. U SAD-u djetetu koji počini posebno strašne zločine može se suditi kao odrasloj osobi. U Indiji važe drugačija pravila, koja su omogućila da Sada izbjegne bilo kakve legalne posljedice.

Najstroža kazna koju je mogao da dobije je bila tri godine u popravnom domu. Nikakve informacije o njegovom stanju i presudi nisu javno objavljene, a neki pretpostavljaju da je dobio tri godine u psihijatrijskoj ustanovi. Amardip Sada kontaktirao je medije 2015. i obavjestio ih da boravi u domu za mlade do svoje 18. godine. Na svoj rođendan 2016. godine trebao je da izađe na slobodu. Navodno je promjenio ime u Samarđit kako bi sačuvao privatnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.