INCIDENT U INDIJI

Izvlačili joj otrov iz stomaka, eksplodirala joj glava

Burna hemijska reakcija

Avaz.ba

18.5.2019

Žena iz Indije poginula je u bolničkom krevetu kada se desila eksplozija u njenim ustima tokom ispiranja želuca, prenose mediji.

Šila Devi (40) primljena je u bolnicu nakon što je popila nepoznati otrov. Tokom zahvata je došlo do burne hemijske reakcije, ženi je “eksplodirala glava”, a sigurnosna kamera snimila je vatru i dim iznad njene postelje. 

Šef medicine bolnice u Aligaru, u državi Utar Pradeš, saopćio je da se “incident” dogodio dok su ljekari crijevom izvlačili otrov iz stomaka pacijentice, kao i da je tijelo poslano na obdukciju da bi se utvrdio uzrok eksplozije. 

- Postoji šansa da je uzela tablete s aluminij fosfatom koji oslobađa fosfin, aluminij oksid i druge plinove koji su vrlo zapaljivi u kontaktu sa želudačnom kiselinom i vlagom u zraku – objasnio je dr. Zaidi i dodao da ovakvo nešto nikada nije zabilježeno u historiji medicine te da je zato potrebno obaviti istraživanje.

Šef lokalne policijske stanice Nareš Kumar Sing kaže da je Šila Devi nađena bez svijesti nadomak obližnjeg sela i da se u izvještaju patologa navodi da je konzumirala neku vrstu otrova. Daljnjom analizom će se utvrditi koja je supstanca bila u pitanju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.