NEVJEROVATNO

Džef Bezos za 1.600 kvadrata na Menhetnu potrošio 140 miliona maraka

Prekrasan pogled čak i iz kupatila

I.K. / Avaz.ba

6.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Džef Bezos (Jeff), vlasnik ''Amazona'' i ujedno najbogatiji čovjek na svijetu, kupio je tri stana na Menhetnu. Cijena, sitnica – oko 80 miliona dolara, odnosno, 139,9 miliona maraka.

Tri stana zajedno, odnosno, penthaus i dva sprata ispod protežu se na više od 1.600 kvadratnih metara.

Troetažni penthaus ima pet spavaćih soba, šest kupatila te odvojeni sedmerosobni apartman.

Apartman, istovremeno, ima i spavaću sobu, dvije sobe za presvlačenje, dva kupatila, dnevni boravak te kancelariju. Prekrasan pogled imate čak i iz kupatila. Tako jedno kupatilo gleda na "Empire State Building".

Drugi sprat penthausa ima hodnik koji vodi na terasu koja se proteže na skoro 500 kvadrata, dok se na samom vrhu nalazi tzv. opservatorij, odnosno soba okružena staklenim zidovima, a izlazi na vlastitu terasu s pogledom na sjeverni, istočni i južni Menhetn.

Iako je Bezos, naposljetku, pentahus platio oko 100 miliona maraka, kada je tek stavljan na tržište krajem 2017., koštao je 128,3 miliona KM. Za dodatna dva stana vlasnik ''Amazona'' platit će ukupno 49,5 miliona maraka.

Imajući u vidu da je Bezos težak oko 108,3 milijarde dolara, novci koje je izdvojio za ove nekretnine za njega su zaista sitnica. Inače, on je prije godinu i po postao najbogatiji čovjek na svijetu.

Prema mišljenju brokerke Done Olshan, ovdje je zapravo riječ o "kupovini onoga što najbogatiji čovjek danas želi da kupi". Kako objašnjava, ako ste ekstremno bogati kao Bezos, “ono što prije smrti morate uraditi je kupiti stan u Njujorku”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.