ZANIMLJIVOSTI

Četrdeset vlasnika oldtajmera iz regije tokom vikenda u Travniku i Novom Travniku

Pažnju građana privuklo vojno vozilo američke vojske iz Drugog svjetskog rata „Willys“

M. Al.

8.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Oldtajmer klub „Classic“ iz Travnika osmi put je organizirao Internacionalni oldtajmer skup koji je okupio četrdesetak učesnika iz zemalja regije. 

Ljubitelji starih automobila imaju priliku da danas i sutra u Travniku i Novom Travniku pogledaju izuzetno očuvane modele Mercedsa, BMW-a, brojne Wolksvagen i Opel modele, te Volvo, Ford i brojne druge.

- Naš klub aktivan je 11 godina, a ovo je osmi skup koji organiziramo. Mi smo klub koji djeluje na području cijelog kantona i ove godine, osim u Travnik, idemo i u Novi Travnik. Prošle godine smo radili ovaj skup na relaciji Travnik – Donji Vakuf – Bugojno. Ranijih godina smo radili Jajce i Vitez, te Vlašić više puta. Nastojimo da građani vide ova vozila u što više gradova – kazao nam je Mario Marinčić, predsjednik Oldtajmer kluba „Classic“ iz Travnika.

Na 8. internacionalnom oldtajmer skupu u Travniku učestvuje više od  40 vlasnika iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Pažnju građana Travnika privukli su vojno vozilo američke vojske iz Drugog svjetskog rata Willys, te primjerci starih motocikala koji su ujedno i najstariji izloženi primjerci.

- Imamo ovdje dva motocikla, jedan je iz 1935., a drugi iz 1939. godine i to su ujedno najstariji prijavljeni primjerci – kazao je Marinčić.

Nakon okupljanja i svečanog otvaranja u travničkoj Gornjoj čaršiji karavan oldtajmera posjetit će Novi Travnik.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.