ZANIMLJIVO

Medvjed napao Rusa, pa se desio preokret: Nevjerovatno šta je životinji uradio

Rus kojeg je napao medvjed. Screenshot

Telegraf

10.6.2019

Nikolaj Igrit (29) iz Tuve iz Rusije odgrizao je jezik medvjedu i tako se odbranio od njegovog napada, prenose mediji. 

Ovaj bizarni napad dogodio se u junu u rejonu Pij Hemski. Nikolaj Igrit je s prijateljima krenuo u šumu sakupljati jelenje rogove, ali u trenutku napada bio je sam.

- Кada sam vidio medvjeda, prvo sam se skamenio od straha. Nisam imao nikakvo oružje, čak ni nož. Počeo sam vikati, misleći da me tako neće napasti, ali medvjed je pojurio galopom prema meni. Uspio sam ga udariti pesnicom u glavu, ali on je skočio na mene i oborio me - kaže Nikolaj, koji je sada u bolnici grada Кizil.

Medvjed je počeo ujedati čovjeka po stomaku, rukama i glavi. Nikolaj je u jednom trenutku uspio uhvatiti životinju za jezik, a zatim mu i odgristi dio jezika. Životinja je odmah pobjegla.

Drugovi su doveli Nikolaja u bolnicu tek sljedećeg dana, a njemu su odmah dijagnostificirane brojne povrede na licu, glavi, rukama i stomaku. Doktori su ga uspjeli stabilizirati i njegov život nije u opasnosti. Nikolaja i njegove drugove ispitala je policija. 

Ova vijest brzo se prenijela Rusijom, a mnogi su posumnjali u njenu istinitost. Ipak, za sada nijedan utjecajan medij nije vijest ocijenio kao lažnu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.