ZANIMLJIVO

Šprajc se hvatao za glavu zbog izjava predsjednice Hrvatske

Prilog o obilasku policijske patrole na granici s BiH

Zoran Šprajc: Ponovo u centru pažnje. Screenshot

V. D./Avaz.ba

5.7.2019

Zoran Šprajc, poznati hrvatski voditelj, ponovo je u centru pažnje medija u susjednoj zemlji.

Šprajc se uhvatio za glavu zbog izjave predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o policijskoj brutalnosti.

Sve je počelo prilogom o obilasku Grabar-Kitarović policijske patrole na granici s BiH, koji je urednik i voditelj Zoran Šprajc najavio u svom stilu.

- Iz neslužbene predsjedničke kampanje, koja se službeno ne događa kako predsjednicu ne bi omela u državnim poslovima, idemo sad u te državničke poslove, koje bi objava njene kampanje omela. Predsjednica Republike obišla je državnu granicu s Bosnom i Hercegovinom i policajce koji njome patroliraju. U pratnji ministra Božinovića, poručila je kako Hrvatska neće postati ''hot spot'' za migrante. Također smatra da žica nije rješenje za granicu s BiH, jer u njoj žive Hrvati. Da ne žive, onda se, valjda, ne bi protivila - zaključio je Šprajc.

Zaključci predsjednice Hrvatske

- Ovo je danju teško prolaziti, a kamoli noću. Zato, svaka čast hrvatskim policajcima - rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Potom je predsjednica RH razgovarala s interventnim policajcem Goranom Ivićem, koji joj je pojasnio kako se kreću ilegalni migranti. 

Grabar-Kitarović je zanimalo i imaju li pokušaja proboja danju, a na pitanje poznaju li migranti teren, Ivić je kazao: “Poznaju, a to što se oni organiziraju i mi smo organizirani, pa tako i mi isto znamo teren - rekao je Ivić. 

Predsjednica je uzvratila: “Bravo, odličan odgovor.”

Policijska brutalnost

Na kraju priloga Grabar-Kitarović zaključila je nešto zbog čega je Šprajc osjetio potrebu da se, umjesto komentara, uhvati za glavu.

- Kad se neko provlači kroz ovaj teren, onda je normalno da imaju ogrebotine, masnice i tjelesne povrede. Dakle, razmišljajte o tome kad čujete svakojake priče da su naši policajci brutalni. Nisu, apsolutno vam garantiram za to - zaključila je predsjednica. 

Voditelj je reagirao u svom stilu, a kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.