NEVJEROVATNO

Na prodaju najčudnija i najluđa superjahta na svijetu: Šta dobija onaj ko je kupi

Avaz.ba

14.7.2019

Superjahta Adastra - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Superjahta Adastra, koja se cijela može kontrolirati preko iPada i koja je 2013. godine osvojila veliki broj nagrada za dizajn na prodaji je.

Vlasnik Adastre je milijarder i brodski magnat Anto Marden. Adastra je futurističkog dizajna i ima aerodinamična krila pomoću kojih putuje preko mora, piše Express.hr.

Duga je više od 40 metara, dizajnirao ju je Džon Šatlvort (John Shuttleworth), a uprkos svom modernom dizajnu Adastra je ekološka jahta, koja ne utječe previše na okoliš.

Trup jahte je napravljen od stakla i troši tek 14 posto goriva od količine koju troše ostale jahte sličnih specifikacija.


Adastra je opremljena s pet spavaćih kabina, koje su luksuzno opremljene, ima četiri kupatila i bar na palubi. Vlasnik, Anto Marden je izjavio da jahtu prodaje jer ne planira više njome putovati.

- Nakon sedam godina s Adastrom sam obišao sve što sam želio. Imam drugu jahtu kod kuće i vrijeme je da Adastru prodam - rekao je Marden za CNN. Cijena Adastre nije objavljena, ali njena se vrijednost procjenjuje na 15 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.