TURIZAM Mnogo lošija sezona nego prethodnih godina

Vjerovali ili ne: Na Krku se počeo naplaćivati boravak u hladu

Reagirao vlasnik kampa "Maslinik"

Al. Ti. - A. Č.
23.07.2019 18:36

Sve ima svoju cijenu

Foto: Ilustracija

Turistička sezona u Hrvatskoj je u velikom padu, a broj gostiju mnogo manji nego prethodnih. 

I pored toga mnogi ugostitelji, te turistički radnici, čini se ne rade ništa da takvu sliku promijene.

  • Određene i cijene
    Određene i cijene Foto: Facebook

Tako je na društvenim mrežama osvanula fotografija sa otoka Krk u Hrvatskoj, gdje se počeo naplaćivati boravak u hladu, a predviđene su i kazne za sve koji tu borave, a da unaprijed nisu platili.

Cjenovnik, koji je naišao na brojne osude, je fotografirao neko od turista i postavio na Facebook pokazuje nam da drvena ležaljka košta 30 kuna, mjesto u hladu za odrasle košta 15 kuna, dok za djecu morate platiti pojedinačno po 10 kuna.

Objava na Facebooku je postala viralna te se nije dugo čekala reakcija vlasnika.

- Uz samo posjedovanje kampa Maslinik, posjedujem i dio plaže Medane, odnosno u koncesiji imam prostor šest metara od plaže. Dakle, ljudi imaju pristup na toj plaži da besplatno ulaze u more, da besplatno postave svoje ručnike i da u najmanju ruku besplatno uživaju na plaži. Međutim, od već navedenog prostora koji je općinski i na kojeg svatko ima pravo, ja imam pravo raspolagati svojim trenutnim vlasništvom i tamo iznajmljivati i naplaćivati različite sadržaje – izjavio je vlasnik Zlatko Dokić.  

Dodaje da se osim ležaljki, tamo se nalaze i različiti sadržaji za djecu i odrasle (trampolina, prostor za odbojku, šah,...) koji se može besplatno koristiti.

- Kako je došlo do prenatrpavanja prostora u hladu gdje posjedujem drvene ležaljke, bio sam primoran naplaćivati „mjesto u hladu“. Možda sam se malo loše izrazio, ali uglavnom prostor koji se nalazi uz ležaljke kako bi moji gosti mogli neometano boraviti tamo – rekao je Dokić.

Komentari

NA VRH