URNEBESNO

Načelnik Tribunja u akciji: Nema rezervacije hladovine, pokupio sve peškire i ležaljke s plaže

Sve objavio na Facebooku, napomenuvši da će slijedeći put stvari završiti na smeću

Peškiri i ležaljke pokupljeni s plaže. Facebook

Avaz.ba

25.7.2019

Nije neuobičajeno u primorskim krajevima u regionu na plaži zateći peškire ili ležaljke "parkirane" u hladovini. Turisti, ali i pojedini lokalci, često u cik zore stižu na plažu kako bi sebi osigurali ugodan boravak tokom dana. 

Ostavljajući liče stvari, tako obilježe "svoju teritoriju", na koju se vraćaju kasnije. Rezervisano mjesto ih čeka, dok se ostali koji odluče duže odspavati, snalaze u gužvi. 

Ovoj iritantnoj turističkoj epizodi, vlasti u Tribunju kod Šibenika odlučili su stati u kraj. 

U akciju je krenuo lično načelnik ove općine Marko Grubelić, koji je s plaže Bristak pokupio sve peškire i ležaljke i premjestio ih u dvorište općinske zgrade, a potom sve objavio na Facebooku, napomenuvši da će slijedeći put, stvari ostavljene na plaži, završiti na smeću. 

- Svi koji se ipak do kraja dana zažele svojih napuštenih stvari iz hladovine plaže Bristak, mogu ih pronaći u dvorištu općinske zgrade na adresi Zamalin 22.  Ne ostavljate svoje stvari po plažama na način da si rezervirate mjesto jer sljedeći put kad ih tako ostavite, idu direkt na odlagalište. Dodatno, nakon što smo maknuli napuštene peškire i ležaljke nekoliko ljudi s djecom koji su došli rano na plažu, a nisu imali mjesta u hladovini, tamo su se i premjestili - napisao je načelnik Grubelić na Facebooku. 

On se svim turistima i građanima zahvalio na razumijevanju i saradnji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.