LUKSUZ

Može im se: Lexusova jahta za superbogate

Luksuzna jahta trebala bi biti dostupna krajem ove godine, a cijena joj za sada nije poznata

Lexusova superjahta. Lexus

Dž. B. / Avaz.ba

9.8.2019

Novi luksuzni model - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Lexus je dovoljno dugo sinonim za luksuz i ekstravaganciju, naročito među automobilima. Nisu nepoznati ni u svijetu jahtinga. Još 2017. godine najavili su koncept koji su jednostavno nazvali Sport Yacht, a sada su spremni otići i korak dalje s proizvodnjom jahte koju nazivaju LY 650.  

Taj brod neće biti samo poboljšana i uljepšana verzija tog koncepta, a iako se zapravo još i ne zna tačno kako će izgledati, Lexus je objavio fotografije koje navaljuju dolazak novog luksuznog modela. Ono što se po njima može zaključiti jeste da će biti poprilično veći od koncept modela, koji se veličinom od nešto manje od 13 metara i nije mogao nazvati jahtom.

LY 650 veličine je skoro 20 metara s motorima od 800 KS. LY 650 će biti i puno prostraniji od konceptualnog modela, imat će tri kabine i tri toaleta, a može primiti šest putnika. Bit će opremljen i spremnicima vode za duža putovanja, piše MSN.

Konstrukcija prvog LY 650 je u toku, a Lexus je projekt povjerio kompaniji Marquis Yachts, istoj koja je izgradila koncept sportske jahte, a ako je suditi prema tom primjeru, milijarderi će dobiti novo omiljeno plovilo za putovanja svjetskim morima.

Očekuju da će prvi LY 650 debitirati na svjetskoj sceni u drugoj polovini ove godine.

A cijena? Za sada nije poznata, ali poznajući Lexus, teško da će biti dostupna u komercijalnoj prodaji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.