SRBIJA

Čudo u subotu: Ležala nepokretna poslije operacije, a onda su je namazali svetim uljem

Pacijentica je trpjela velike bolove godinama zbog kičme

Pacijentkinja iz unutrašnjosti Srbije operirana je kako bi ponovo stala na noge. Arhiv

Avaz.ba / Kurir.rs

12.8.2019

U subotu se u beogradskoj bolnici desilo čudo. Pacijentica iz unutrašnjosti Srbije, koja je bila nepokretna i trpjela je velike bolove godinama zbog kičme, operirana je kako bi ponovo stala na noge, ali nije bilo pomaka, iako je operacija prošla bez komplikacija. 

Poslije buđenja nakon operacije ponovo nije mogla pokrenuti ni noge ni ruke. Iako joj se vratio osjećaj u ruke i desnu nogu. Ipak nije mogla ustati sama, pa se svake noći molila Svetoj Kseniji Petrogradskoj. Njena posvećenost molitvi i vjeri natjerala je njenu sestru da istraži sve o ovoj ruskoj svetici. Uspjela je nabaviti sveto ulje i odmah je otrčala u bolnicu. 

- Maži me, samo nemoj da mi ostavljaš to ovdje. Nosi sa sobom i kad god dođeš, ponesi ga - zamolila je sestru, koja je, čim je zakoračila u bolničku sobu, izvukla ulje i izmasirala joj nogu svetim uljem. 

Ni jedna ni druga nisu očekivale nikakvo čudo. Ali prijao je miris koji se proširio sobom. Dobila je snagu i odlučila je sjesti malo na krevet iako su je vježbe već izmorile. Uz pomoć medicinske sestre, sjela je i odmah počela podizati nogu u kojoj joj se vratio osjećaj. To je radila s lakoćom. 

- Digni tu drugu - kazala joj je sestra i ona je podiže kao da nikada nije imala problema s njom. 

Podigla je nogu nekoliko puta i nije mogla vjerovati očima.

- Čudo u subotu - prošaputa i mirnog duha se vrati u krevet. 

Tu noć je uspjela i odspavati malo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.