NESVAKIDAŠNJE Za sve je "kriv" Novakov rođak koji ih je upoznao

Afrički zet iz Rudog za "Avaz": Prijateljstvo je preraslo u ljubav

Peneni ima ponuda za posao u BiH, ali odluku još nisu donijeli

Piše: N. Čeremidžić

Peneni Muriasi i Novak Jakovljević

Foto: Privatni album


Nakon što su se prošlog vikenda u Rudom vjenčali Penina Muriasi iz Afrike i Novak Jakovljević iz Rudog, a o čemu su pisali svi mediji, našem portalu javio se mladoženja i ekskluzivno ispričao svoju ljubavnu priču.

- Sve je počelo s njenim prvim dolaskom u Rudo. Upoznao nas je zajednički prijatelj koji radi u Dubaiju - kazao nam je Novak Jakovljević.

Penina je u Dubaiju šest godina radila kao stjuardesa u "Air Kenya", a potom u jednom ekskluzivnom hotelu kao menadžer.

- Upoznao sam je kod sebe kući i odatle i počinje naše prvo poznanstvo koje je počelo da prerasta u iskreno prijateljstvo - priča mladoženja.

Penini se svidjela BiH, pa je, kako je kazao, izrazila želju da je posjeti i zimi.

- Došla je i prvi put doživjela zimu i snijeg. Uvijek je poslije svakog dolaska insistirala da budem njen gost u Keniji i Dubaiju. Nudila mi je da prijeđem u Dubai da radim kao fizioterapeut, željela je da mi pomogne. Malo-pomalo, to prijateljstvo je prerastalo u ljubav - iskreno priča mladoženja.

Ozbiljnije su počeli da pričaju o ljubavi i zajedničkoj budućnosti u aprilu ove godine, pa se Novak odlučio na sudbonosni korak, predložio je brak.

- Počelo je u aprilu ove godine s njenim predzadnjim dolaskom i odlučili smo se na taj korak, odlučili smo da osnujemo porodicu.

Njena odluka da sve napusti i dođe da živi u Rudo bila mu je samo dokaz nesebične i bezuvjetne ljubavi, kaže Novak i ističe da su njih dvoje i njihova ljubav pozitivan primjer ujedinjenosti i tolerancije.

- Bio sam u Keniji mjesec, upoznao ljude, kulturu, način života. Nevjerovatna je to zemlja.

Kakao je Novak Jakovljević ispričao za naš portal, Penini je već dobila neke poslovne ponude u našoj zemlji, pa postoji i ta mogućnost da ostanu živjeti u Rudom. No, trenutno o tome puno i ne razmišljanju, kako nam je kazao Novak, uživaju u zajedničkom životu.

  • Prijateljstvo je preraslo u ljubav

    Prijateljstvo je preraslo u ljubav

    Foto: Privatni album


NA VRH

Komentari