ZANIMLJIVOSTI

Nekoliko najglupljih Ginisovih rekorda: Najduže dlake iz ušiju, zamke za miševe na jeziku...

Pomislit će te: "Kako se neko ovog sjetio?"

Dlake iz ušiju Radhakanta Bajpaia dugačke su 13.2 centimetara. Printcreen: YouTube

E. Š. / Avaz.ba

26.8.2019

Svaki Ginisov rekord teško je postaviti, a još teže oboriti. Iako u njoj ima nekih zaista zadivljujućih rekorda, donosimo vam listu (samo naizgled) najglupljih rekorda zbog kojih ćete pomisliti: "Kako se neko ovog sjetio?" 

Prirodno gašenje svijeća

Da, ovo postoji. Ovaj je muškarac 2016. godine oborio svjetski rekord gaseći svijeće svojim vjetrovima. Probajte se ne nasmijati.

Najduže ime jednog grada

"Pravo ime" Bangkoka ima 168 slova. Ako ovo uspijete izgovoriti, svaka čast.

Najopasnija ptica

Najopasnija ptica na svijetu je australski kazuar. Iako sramežljiva, vrlo je borbena i izrazito brza. Druga je najteža ptica na svijetu. Možda rekord nije glup, ali ptica sigurno nije napravila ništa "posebno" kako bi ga oborila. 

Najveći broj papirića na licu

U 60 sekundi ona je uspjela staviti 60 ljepljivih papirića na svoje lice. Ideja joj je vjerovatno pala na pamet dok je učila za ispite.  



Najduže dlake iz ušiju

Dlake iz ušiju Radhakanta Bajpaia dugačke su 13,2 centimetra, zbog čega se smatra blagoslovljenim. Nadamo se da mu ne smetaju.  

Rezanje lubenica na trbuhu

Nedavno oboren Ginisov rekord glasio je ovako: "Rezanje što većeg broja lubenica na trbuhu." Muškarac koji je u samo 60 sekundi razrezao 27 lubenica poručuje: "Ovo je iznimno opasno, ne isprobavajte kod kuće." Inače, Ashrita Furman čovjek je koji je oborio najveći broj glupih rekorda. 

Najbrži WC na svijetu

Britanac Kolin Furz (Coline Furze), inače vodoinstalater, odlučio je napraviti funkcionalni pokretni WC. Kolin je za samo mjesec uspio izraditi najbrži WC koji ima motor od 140 konjskih snaga i može postići skoro 90 kilometara na sat, prenosi "Daily Mail".

Kolin se na ovaj projekt odlučio iz zabave. S obzirom na to da redovno otklanja kvarove u toaletima, riješio je napraviti jedan funkcionalni, pokretni WC.

- Ja sam vodoinstalater i navikao sam da sastavljam i popravljam po toaletima, sebi sam dao zadatak da napravim najbrži WC na svijetu i uspio sam u tom - rekao je Kolin.

Najveći sladoled na kornetu

Na godišnjem festivalu sladoleda u Gelatimou u gradu Forno di Zoldo u Italiji Dimitri Pancieri je postigao Ginisovu titulu svjetskog rekorda za najviše loptica sladoleda izbalansiranih na konusu.

Dimitri je ovim činom oborio vlastiti rekord - u samo 2 minute i 50-ak sekundi uspio je na jedan kornet staviti 121 kuglicu sladoleda.

Mačka s najviše trikova

Ko je rekao da samo psi mogu izvoditi trikove. Rekord je čudan, ali sigurno nije glup. Preslatka mačka u samo jednoj minuti može napraviti 20 trikova. 

Najveći broj bubrežnih kamenaca

Ovaj muškarac imao je 172 kamena u bubregu. Kako je to izdržao. Ne znamo, ali barem je rekord zapisan!

Zamke za miševe na jeziku

Ovaj je muškarac u samo jednoj minuti na svom jeziku "isprobao" 59 zamki za miševe. Ako ne znate što je bol.

Puževi na licu

Jeste li ikada imali 49 ne tako malih pužića na licu? Mi nismo, a vjerujemo da niko nije ni pokušavao. Bravo za dječaka, nadamo se da mu je koža na licu čitava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.