NEVJEROVATNO

Miljenica ekstravagantnog tajlandskog monarha fotografijama oborila internet stranicu

Osebujni kralj Maha Vajiralongkorn, koji ima 67 godina, titulu posebne partnerice Sinenat je dodijelio u julu

Sinenat: Nosi posebnu titulu. Agencije

A. Ču. / Avaz.ba

27.8.2019

Zbog rijetkih i neformalnih fotografija najnovije partnerice ekstravagantnoga tajlandskog monarha koje je objavila kraljevska palača srušila se internetska stranica.

Fotografije prikazuju 34-godišnju Sinenat Vongvajipakdi (Sineenat Wongvajirapakdi) u vojnoj uniformi kako pilotira avionom te kako puca iz pištolja. Ona nosi posebnu titulu, koju kralj obično daje svojim suprugama ili partnericama.

Osebujni kralj Maha Vajiralongkorn, koji ima 67 godina, titulu posebne partnerice Sinenat je dodijelio u julu, samo dva mjeseca nakon vjenčanja s kraljicom Suthidom, četvrtom suprugom.

Kraljica Suthida bila je stjuardesa u "Thai Airwaysu" sve dok je Vajiralongkorn 2014. godine nije imenovao zamjenicom zapovjednika njegove sigurnosne jedinice. Generalicom ju je imenovao u decembru 2016.

Sinenat, koja mu je partnerica postala u julu, proglasio je general-majorom. Prva je osoba koja je dobila titulu kraljevske partnerice u gotovo posljednjih stotinu godina. Uz fotografije je kraljevska palača objavila i njezinu biografiju. 

U saopćenju palače stoji da je kralj "naručio da se napiše kraljevska biografija" za Sinenat, pilotkinju, medicinsku sestru i tjelohraniteljicu. Više od 60 fotografija i biografija na 46 stranica nose datum od prošle sedmice, no na službenim internetskim stranicama objavljene su u ponedjeljak.  

Ekstravagantni Vajiralongkorn ustavni monarh je postao 2016. godine, kada je preminuo njegov otac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.